[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #9019  31-03-2008 10:55 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
ZERDE
--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler

½ Su bardağı pirinç
5 Su bardağı su
2 Tatlı kaşığı safran
6 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Su bardağı fındık (ince kıyılmış)
2,5 Çorba kaşığı nişasta
250 Gr toz şeker
1 Su bardağı gül suyu


Yapılışı :
Yıkadığınız pirinçleri dört su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Küçük bir kabın içerisinde safranı yarım su bardağı su ile kaynatın ve suyunu ayırın
Nişastayı yarım su bardağı su ile iyice karıştırın
Daha sonra safranlı su, şeker ve nişastayı tenceredeki pirinçli karışıma
ilave edin
Aynı yönde karıştırarak beş dakika daha pişirin ve gül suyunu ilave edin
Karıştırdıktan sonra servis kaselerine alın
Fındık ve badem ile süsleyerek servis yapın.

__________________
Çevirimiçi durumu   

Etiketler: ZERDE
HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 20:30
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 127 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering