| Yazar | Mesaj #9019 31-03-2008 10:55 GMT+2 saat | |||||||
cincancon![]() Huzuristan Üyesi ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
ZERDE
-------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler ½ Su bardağı pirinç 5 Su bardağı su 2 Tatlı kaşığı safran 6 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Su bardağı fındık (ince kıyılmış) 2,5 Çorba kaşığı nişasta 250 Gr toz şeker 1 Su bardağı gül suyu Yapılışı : Yıkadığınız pirinçleri dört su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Küçük bir kabın içerisinde safranı yarım su bardağı su ile kaynatın ve suyunu ayırın Nişastayı yarım su bardağı su ile iyice karıştırın Daha sonra safranlı su, şeker ve nişastayı tenceredeki pirinçli karışıma ilave edin Aynı yönde karıştırarak beş dakika daha pişirin ve gül suyunu ilave edin Karıştırdıktan sonra servis kaselerine alın Fındık ve badem ile süsleyerek servis yapın.
__________________
|
|||||||
![]() |
Etiketler: ZERDE





