[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #8736  23-02-2008 20:24 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş

Alev Alatlı'nın "Türkler Yunan yanlısı, Yunanlılar da Türk yanlısı buldu, kimse beğenmedi " dediği kıbrıs'la ilgili romanıdır...

Müslüman olan bir rum kızının yaşadığı trajediyi adanın trajedisi ile birlikte harmanlayıp başarılı bir şekilde anlatmış Alatlı.
Ellerinden öpmek gerekir...

Kıbrıs'a dair birçok şey var üstelik kitapta...

"Taş da yumurtanın üstüne düşse, yumurta da taşın üstüne düşse olan yumurtaya olur."

Kitap işte bu rum atasözüyle başlıyor!...

Koruk tadında bir yaşam bütün bunları düşündüren. Akdeniz sahilllerinde sürüklenen başı boş bir yaprak, süt beyazı çırpı kollar. On birinde bir çocuk, Kaymaklı nın Genabası. Eleni Klo Morias Naciye Arif, sen söyle bakalım Yaseminler Tüter mi Hala?

"Her okuyuşumda içimden dalga dalga olduğunu bir tek Yasemin'lerde yaşadım. Her seerinde Naciye oldum paçalarım dolandı bacaklarıma. Peyker'e ağladım. Afroditi'yi bağırma bastım her seferinde, Hasanimu ilk oğlum oldu. Arif'e çevremi verdim. Glafkos'un yatağında yasemin koktum. Düşünülebilen her şeyin yaşanabildiğini, yaşanan hiçbir şeyin silinmediğini, her bulutun altında bir iz olduğunu yeniden bildim, yeniden bildim.
Koruk tadında bir yaşam bütün bunları düşündüren. Akdeniz sahillerinde sürüklenen başıboş bir yaprak, süt beyazı çırpı kollar. On birinde bir çocuk. Kaymaklı'nın Genabası. Eleni Klo Morias Naciye Arif, sen söyle bakalım, Yaseminler Tüter mi Hala?

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 14:19 GMT+2 saat, ago)