| Yazar | Mesaj #7029 29-08-2007 16:08 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 100% |
Ruh Hali: Neutral
|
| Mesaj 5381 |
| Şehir: Huzuristan |
Ülke: ![]() |
| Meslek: Webmaster |
| Yaş: 35 |
Ekmekli şeftali tatlısı
--------------------------------------------------------------------------------
EkmekliŞeftaliTatlısı (10 Kişilik)
Malzemeler
2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)
Yemeğin Tarifi
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
EkmekliŞeftaliTatlısı (10 Kişilik)
Malzemeler
2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)
Yemeğin Tarifi
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.
Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:19 GMT+2 saat, ago)
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!





