| Yazar | Mesaj #7012 29-08-2007 15:48 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 100% |
Ruh Hali: Neutral
|
| Mesaj 5381 |
| Şehir: Huzuristan |
Ülke: ![]() |
| Meslek: Webmaster |
| Yaş: 35 |
Etli Domates Dolması (6 Kişilik)
Malzemeler:
12 Orta Boy Domates
1/2 Su Bardağı Pirinç
2 Orta Boy Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
1 3/4 Su Bardağı Kıyma (orta yağlı)
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Kara biber
1 Yemek Kaşığı Margarin
1/4 Su Bardağı Su
HAZIRLANIŞI :
Sebzeleri yıka. Domateslerin sap tarafından birer kapak kes, içlerini çıkar. İçin 1/3'ünü yarım santimetre-küp irilikte doğra.
Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy. Pirinç, soğan, maydanoz, dereotu, kıyma, tuz, nane, kara biber, yağ ve doğranmış domates içini karıştır. Domatesleri bu içle doldur. Kesilen kapakları üzerlerine yerleştir.
Yayvan fırına girebilecek bir tencereye, açık yönleri üste gelecek şekilde diz. 1/4 su bardağı sıcak su koy, kapağı kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki firında pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 45-50 dakika pişir.
Notlar Her yörede yapılır. Biber ve patlıcan dolmaları ile birlikte pişirilebilir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 195 cal
Sodyum 831 mg Protein 12.5 g
A Vitamini 1809 iu Yağ 7.8 g
Tiamin 0.16 mg Karbonhidrat 19.2 g
Riboflavin 0.18 mg Kalsiyum 44 mg
Niasin 4.55 mg Demir 2.90 mg
C Vitamini 21 mg Fosfor 159 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 45mg
Malzemeler:
12 Orta Boy Domates
1/2 Su Bardağı Pirinç
2 Orta Boy Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
1 3/4 Su Bardağı Kıyma (orta yağlı)
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Kara biber
1 Yemek Kaşığı Margarin
1/4 Su Bardağı Su
HAZIRLANIŞI :
Sebzeleri yıka. Domateslerin sap tarafından birer kapak kes, içlerini çıkar. İçin 1/3'ünü yarım santimetre-küp irilikte doğra.
Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy. Pirinç, soğan, maydanoz, dereotu, kıyma, tuz, nane, kara biber, yağ ve doğranmış domates içini karıştır. Domatesleri bu içle doldur. Kesilen kapakları üzerlerine yerleştir.
Yayvan fırına girebilecek bir tencereye, açık yönleri üste gelecek şekilde diz. 1/4 su bardağı sıcak su koy, kapağı kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki firında pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 45-50 dakika pişir.
Notlar Her yörede yapılır. Biber ve patlıcan dolmaları ile birlikte pişirilebilir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 195 cal
Sodyum 831 mg Protein 12.5 g
A Vitamini 1809 iu Yağ 7.8 g
Tiamin 0.16 mg Karbonhidrat 19.2 g
Riboflavin 0.18 mg Kalsiyum 44 mg
Niasin 4.55 mg Demir 2.90 mg
C Vitamini 21 mg Fosfor 159 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 45mg
Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 12:00 GMT+2 saat, ago)
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!





