[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #24139  01-01-2012 01:01 GMT+2 saat  

Can

Admin

Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Ülke:
Meslek: Webmaster
Facebook'ta Paylaş
Yunan sınırında sıcak temas!
[img]http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/12/31/fft99_mf1880599.Jpeg[/img]
Pazarkule sınır kapısını geçen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Yunan askerlere badem ezmesi ikram etti, Yunanistan Savunma Bakanı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 4. Büyükelçiler Konferansı için gittiği Edirne’de, “Balkan Savaşının geçtiği yerlerde, barış toplantıları yapacağız. Hem Edirne’yi tanıtacağız, hem de bu Balkan acılarını unutturup, bir Balkan barışının önünü açacağız” dedi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi de ziyarat eden Davutoğlu, daha sonra Pazarkule sınır kapısından yürüyerek Yunanistan’a geçti. Bazı büyükelçiler, bürokratlar ve basın mensuplarından grupla sınırı geçen Davutoğlu, burada Yunan tugayı yetkililerince karşılandı. Davutoğlu, Yunan askerlere Edirne’den getirdiği kurabiye ve badem ezmesinden ikram etti.

Atina ve Ankara daveti
Yunan tugay komutanının Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos’un kendisiyle telefonda görüşmek istediğini söylemesinin ardından, Davutoğlu ve Yunan bakan yaklaşık beş dakika telefonda konuştu. Davutoğlu, Yunan bakanı bir süre dinledikten sonra, “Size Türk halkının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın barış ve dostluk mesajlarını getirdim. Davetiniz ve konukseverliğiniz için teşekkür ederim Sayın Bakan” diye konuştu.
Yunan bakanın kendisini Atina’ya davet etmesi üzerine Davutoğlu, Yunanistan’ı aylar değil haftalar içinde ziyaret edeceğini belirterek, Avramopulos’u Ankara’ya davet etti.
Avramopulos’un telefonda Türkçe olarak “İnşallah” demesi üzerine de Davutoğlu, “Çoğu Türk bile sizin kadar düzgün bir şekilde bu kelimeyi telaffuz edemiyor. Bu sadece bir protokol ziyareti değil, kalpten kalbe bir ziyaretti. Size, ailenize, hükümetinize ve halkınıza mutlu yıllar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu