[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #19452  04-04-2010 11:33 GMT+2 saat  

ahmet

Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Ülke:
Meslek:
"Cem Yılmaz'dan teklif gelirse düşünürüm"
Kendisine çarşaflı stand-up’çı olmanın nasıl bir şey olduğunu sorduk, espriyi yapıştırıverdi: “Nevresimler kirliydi.”

video izle http://videonuz.ensonhaber.com/izle/c.....opoglu-gosteri

İki yıl önce ortaya çıkıp sonra birdenbire kaybolan tesettürlü stand-up’çı Hatice Çöpoğlu, yeni bir gösteri ile sahnelere dönmeye hazırlanıyor. Kendisine çarşaflı stand-up’çı olmanın nasıl bir şey olduğunu sorduk, espriyi yapıştırıverdi: “Nevresimler kirliydi.”

Dindar kesmin dişi Cem Yılmaz’ı olarak tanınan Hatice Çöpoğlu, 14 Nisan’da stand- up gösterilerine yeniden başlıyor. Asıl mesleği laborantlık olan Çöpoğlu’na ne zaman
kapandığını, neden çarşaf giymeyi tercih ettiğini, stand-up yapınca mahalle baskısı ile karşılaşıp karşılaşmadığını sordum, samimiyetle cevap verdi.

GAZETE HABERTÜRK/ HELİN AVŞAR/ HT PAZAR

Çocukluğunuzda da komik miydiniz?
Komiklikten çok kavgacıydım, haşarıydım. Ortalık karıştırırdım. Hak-hukuk arardım hep.

Ama şimdi çocukluğunuzun tam tersi gibisiniz. Naif, sakin biri gib görünüyorsunuz... Bunun bir nedeni var mı?
Yaşla alakalı, kırmak üzüyor, üzmek üzüyor, içinizde ukde bırakıyor... Öfkelenmek
yıpratıyor, ağlamak üzüyor. En iyisi gülmek.

Ailenizdeki diğer fertlerin meslekleri nedir? Stand-up’la ilgilenen var mı?
Annemle babamın bir ilgisi yok. Eşim zaten ticaretle uğraşıyor. Yani öyle stand-up alt yapım yok. Ama ben lisede berbattım asıl. Meslek lisesi dehşetti yani...

Asıl mesleğiniz laborantlık... Niçin mesleğinize devam etmediniz?
10 yıl devlet memuru olarak çalıştım. Başımı okulu bitirince kapattım. Kapanma kararı tamamen kendi iç dünyamla ilgili. Ailemde hiç yoktur dindar insan. Yani görüntü itibarıyla. Yüreğini açamadığınız için bilemezsiniz tabii ki iç dünyasını... Arkadaşlarımı, çevremi de çok
şaşırtmıştır başımı örtmem. Zaten o günden sonra ne yaparsam yapayım şaşırmadılar.

Okuduklarınızla filan bir ilgisi olabilir mi bu kararınızın?
Hayır, hiç ilgisi yok. Şimdi “Rüya” diyeceğim, “Gördüğüm bir şey beni etkiledi” diyeceğim gülecekler. Daha önce sizi etkilemeyen şeyler bir süre sonra bir şekilde etkileyebiliyor bazen. “Yapmam” dediğiniz şeyleri yapıyorsunuz. Bu da benim “Yapmam” dediğim bir şeydi. “Başımı kapatmam” diyordum ama her zaman inançlıydım.

ERKEKLERİ GÜLDÜRMEK İSTEMİYORUM

Stand-up yapmaya nasıl karar verdiniz peki?
Her ortamda, bir arada 5 kişiyi bulunca espri yapmayı çok seviyordum. Ayrım da yapmam
“Neden siyah giyiyorsun” diyenlere, “Kir götürüyor sana ne, boş ver” deyiveriyorum. “Neden çarşaf” diyenlere, “Aman nevresimler kirlendi” cevabını yapıştırıyorum. Kafamı yoramam ki... Neden içimi açayım ki? Bu benim iç dünyamla ilgili bir şey. Karşımdaki bunu benim
kıyafetim olarak görsün, beğenmesin olabilir. İnancımdan dolayı örtünüyorum da bana ters gelir yani, düşününce karşındaki de inançlı yani... Önceden biraz daha çiğdim karşımdaki böyle bir laf edince ben de kırıyordum. Daha sonra baktım aslında hem ben kırılıyorum hem karşımdaki kırılıyor. Espri yapmaya karar verdim. Böylece iki taraf da kırılmamış oluyor.

Gösterileriniz harem selamlık değil mi?
Yok hayır... Selamlık hiç yok... Çok samimiyetle söylüyorum, erkeklerin çok güldüğünü düşünüyorum, ben onları güldürmek istemiyorum.

Kimler geliyor sizi izlemeye, ev hanımları mı, çalışan kadınlar mı?
Şimdi belli olacak o Helin Hanım. İl gösterilerime arkadaş çevrem gelmişti, onların çoğunluğu da çalışan kadınlar. Ama benim gibi giyinmeyen arkadaşlarım yani.

Devlet büyüklerimizin eşlerine bir şov yapmak ister miydiniz?
Hiç düşünmedim bunu ama doğal davranamam, kasılırım. Gösteride seyirciye sataşıyorum ben, resmi olmak beni zorlar herhalde.

Bu mesleğe başlamadan bir hocaya veya din bilginine danıştınız mı?
Örtünürken hacılara hocalara danışarak örtünmedim, bu işi yaparken de kimseye bir şey sormadım.

Mesleğinizle dini inancınız çelişiyor mu sizce?
Asla. Ama stand-up zor bir iştir.

Sizce başı kapalı kadınlar daha mı inançlı gözüküyorlar?
O o kadar farklı bir şey ki... “Şunları şunları yaparsan ebedi cennettesin, şunları yaparsan ebedi cehennemdesin” demiyor ki dinimiz. Allah’ın merhameti ve affı devreye giriyor. Kime ne zaman, hangi küçücük bir şeyle nasip olacak o af bilinmiyor. Bunun gerçeği bu. Benim
dini sevmemin sebebi de Mevlânâ’lardaki, Yunus Emre’lerdeki sevgidir. Bu emirler zor gelse de “Ceremesini çekmeye razıyım” diyordum. Başını örtmek veya beş vakit namaz kılmak her zaman kolay gelmiyor. “Bunu yapmalıyım” diye kendinizi telkin ediyorsunuz. “Geçici
dünya, kabre yalnız gireceğim” diye düşünüyorsunuz. Belki sizde çok güzel bir huy vardır ve o bende yoktur, bunu bilemeyiz. Ya da o kadar çok canınızı yakmıştır ki birileri günahlarınız dökülmüştür... Son olayda benim öyle oldu mesela, canım çok yandı.

Sahneye çıkmadığınız dönemde neler yaptınız?
Sit down yaptım... “İnzivaya çekileyim” dedim ama olmadı. Çocuklar var, devam eden bir hayat var. Çok da keyif aldığım bir ailem var. Her şeyi akışına bıraktım, hiçbir şeye müdahale etmedim.

HERKESTEN OLGUNLUK BEKLENMEZ Kİ

Mesleki hedefiniz nedir?
Karınca kararınca devam etsin. Anadolu’ya gitmek istiyorum. Bence oradaki kadınlar daha medeni. Çünkü onlar birbirlerine daha rahat selam verip kaynaşabiliyorlar. Büyük şehirlerdeki kadınlar genellemeyelim ama yabani. Afrika’daki kabilelere benzetiyorum onları. Bir insan çiğse mutlaka bir yerden dem vuracak, iğneleyecek... Belki birisi kısa etek
giydi diye birine “Tüü terbiyesiz” diyecek, diğeri çarşaf giydi diye ötekine “Öcü” diyecek, bunlar olacak. İnsanların hepsinden olgunluk beklenemez ki. Birisi gidecek şikâyet
edecek.

Ayın kaçında ve nerede gösteriniz?
14 Nisan’da Hayal Dünyası Büyülü Sahne, Bakırköy’de. İki saat sahnede olacağım. Okul anıları, televizyondan, gündemden konular her şey olacak...

Bel altı espri de olacak mı?
Var, evet ama çok aşırı değil. VIP hacılara ve ikoncanlara çok takılıyorum. Modacıları kefen
sektörüne girmeye çağırıyorum. İnsanları rencide etmeden, kırmadan ti’ye almaya çalışıyorum. İsim vererek kimsenin günahını almak istemiyorum...

Bu mesaj ahmet tarafından düzenlendi (04-04-2010 11:39 GMT+2 saat, ago)