[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #15808  31-08-2009 23:11 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 35
Facebook'ta Paylaş
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Yemeği Tarifi


Malzemeler:

1 bağ deniz börülcesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş ince doğranmış sarımsak

1/2 adet limonun suyu (börülcenin tadı zaten hafif ekşi olduğu için, çok limona gerek yok)
Deniz börülcelerinin sap kısmı kesilir, kalan kısmının topraklarını temizlemek için iyice yıkanır. Tencereye su konur ve kaynadıktan sonra börülceler atılır. Pişip pişmediğini anlamak için, suyun içinden bir dal börülce alınır ve bir elle sapından tutulur, diğer elin parmaklarıyla aşağıya doğru sıyırılır. Eğer kolaylıkla sıyırılıyorsa pişmiştir, yoksa bir kaç dakika daha bekletmeli. Genelde 10 dakika da haşlanır.
Börülceler haşlandıktan sonra, soğuk suyun altına tutulur, tenceredeki su süzülür, büyük sapların hepsinde sıyırma işlemi yapılır. Sıyırma işlemi mutlaka yapılmalı aksi halde, börülceler kılçıklı olduğu için, yerken ağza gelir ve tadı hiç güzel olmaz. Zaten uğraştıran kısmı bu sıyırma işlemidir.
Bir kaseye, zeytinyağı, sarımsak ve limon konur, karıştırılır. Tabaktaki börülcelerin üzerine gezdirirlir ve servis yapılır.


Etiketler: börülce, Deniz Börülcesi, Deniz Börülcesi hazırlanışı, Deniz Börülcesi malzemeleri, Deniz Börülcesi nasıl yapılır, Deniz Börülcesi tarifi, Deniz Börülcesi yapılışı, Deniz Börülcesi yapımı.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 10:21
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 79 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering