[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14574  19-05-2009 11:24 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
MEYVELİ FOOL (fuvl)

MALZEMELER:



125 ml. meyve püresi (bunun için blender kullanabilirsiniz); dilediğiniz kadar toz şeker; 200 ml. (bir paket) taze krema; pudra şekeri (kremaya katmak için); dekore etmek için taze meyve.

YAPILIŞI:

1. Meyve püresini tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın ve bir miktar toz şeker serpip karıştırarak tatlandırın.

2. Taze kremayı çırpmak için hem kremanın, hem de içinde çırpacağınız kabın çok iyi soğutulmuş olması gerekir. Kremayı soğutulmuş bir tas içinde çırpıcıyla çırparak köpük haline gelmesini sağlayın. Bir miktar pudra şekeri ekleyip biraz daha çırparak karıştırın. Kremayı çok fazla çırparsanız tereyağına dönüşür, o nedenle dikkatli olun.

3. Meyve pürelerinden 1.5 çorba kaşığı kadar küçük şat bardaklarına doldurun.

4. Kremayı bir sıkma torbasına veya sıkma tüpüne doldurun ve ucuna kalın delikli bir uç takın.

5. Sıkma torbasının ucunu bardağın içine sokup neredeyse püreye değecek kadar yaklaştırın. Şimdi de kuvvetli olarak kremayı pürenin içine doğru sıkın ki meyve püresiyle krema spiral benzeri bir görüntü kazanarak birbirine karışsın.

6. Bardak kremayla dolduğunda kremaya bardağın tepesinde şekil vererek torbayı çekin.

7. Fool'ları buzdolabında bir saat kadar soğutun. Soğumuş olan fool'ları taze meyveyle dekore edip, dilerseniz nane yaprağı da ekleyerek servis edebilirsiniz. Yanlarında ev yapımı kurabiyeyle servis ederseniz tatlının yumuşaklığıyla kurabiyenin çıtırlığı birbirini çok iyi tamamlar. Not: Kremayla meyve püresini önceden büyükçe bir kâsede karıştırıp martini bardaklarında da servis edebilirsiniz.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #14576  19-05-2009 17:33 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 35
Facebook'ta Paylaş
Çok güzel gözüküyor doğrusu

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 11:12
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 88 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering