[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14157  07-05-2009 17:54 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
1 kg ıspanak
• 750 gr katı yoğurt
• 1.5 çay bardağı iri bulgur
• 1 çay bardağı un
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• î fincan sıvıyağ
• 5-6 diş sarımsak
• Tuz
• Kırmızıbiber
• 1 kaşık salça



1- Ispanak ayıklanıp ince ince kıyılır. Bol suyla 3-4 kez yıkanır.
2- Tencereye yıkanan ıspanaklar konup kısık ateşe oturtulur. Üzerine 1 fincan su dökülüp bulgur serpilir. Ispanaklar yumuşayınca tuz katılıp iyice karıştırılıp üzerine un serpilir. Bu şekilde bir iki dakika pişirilip iyice karıştırıp, unun kokusu gidinceye kadar pişirilip ateşten alınır. Bir iki saat soğuk bir yerde bekletilir.
3- Sarımsakların kabuğu soyulup ezilir. Yoğurtla sarımsak kanştmlır.
4- Ispanağı tekrar ateşe koyup hafif ısıtarak buna erimiş tereyağı varsa kaymak yağı konup kanştmlır. Bir servis tabağına ıspanak dökülüp sarımsaklı yoğurtla iyice kanştmlır.
5- Tavada sıvıyağ kızdınlıp, salça katılıp ezilir. Ispanağın üzerine yağlı salça gezdirilir.
borani nasıl yapılır ? şanlıurfa yemekteyiz borani kadir bey

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 13:43
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 37 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering