[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #14104  05-05-2009 21:01 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6.SINIF II. DÖNEM I. VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ:

TOPLANTI SAATİ: 15:30

TOPLANTI YERİ: 6/A SINIFI

6. sınıf öğrenci velilerin toplanmasıyla belirtilen tarih ve saatte sınıf rehber öğretmeni ..............tarafından gündem maddelerinin okunmasıyla toplantı başladı.

GÜNDEM 1- Toplantıya katılan velilere teşekkür edilerek toplantı başladı. Yoklama alındı. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu.

GÜNDEM 2- Toplantı tutanağını yazacak veli olarak, ............................... seçildi.

GÜNDEM 3- I. Dönem 6/A sınıfı SBS başarısı çizelgeler halinde velilere açıklandı. Dereceye giren öğrencilerin isimleri okundu. İlk defa bu sene gerçekleştirilecek olan SBS’nin içeriği ve dikkat edilmesi gereken hususlar okunarak velilere açıklandı.

GÜNDEM 4- Devamsızlık konusunda bir sıkıntının olmadığı ancak .....................adlı öğrencinin sabahları geç geldiği bazen de öğleden sonra gelmediği söylendi.

GÜNDEM 5- Temizlik konusunda bir sıkıntının olmadığı ancak Beden Eğitimi derslerinin olduğu gün öğrencinin duş alması gerektiği açıklandı. Kıyafetlerin düzgün olduğu söylendi. Öğrenci davranışlarının çok fazla bozuk olmadığı ancak teneffüslere giriş-çıkışlarda sıkıntı olduğu; hep beraber teneffüse çıkmaya kalktıkları için zorlanmaların olduğu söylendi. Ayrıca, 6. sınıf öğrencilerinin birbirine lakap taktığı, öğrencilerin bu lakaplar yüzünden birbiriyle tartıştığı açıklandı.

GÜNDEM 6- Okul ve sınıf kitaplıklarının zenginleştirildiği, okulda kitap okuma kampanyasının başladığı söylendi. Öğrencilerin haftada ortalama bir kitap okuduğu ancak okudukları kitapları anlamakta zorluk çektikleri söylendi. Öğrencilerin ödevlerinin evde kontrol edilmesi konusu açıklandı.

GÜNDEM 7- Özellikle yaz aylarında göçmen kuşlarla gelen kuş gribi hastalığı hakkında velilere bilgi verildi. Toplu tavuk ölümlerinin görülmesi veya çevrede kuş ölülerinin görülmesi halinde ilgili birimlere haber verilmesi konusunda veliler bilgilendirildi.

İlimizde sık sık görülen kene ısırması vakaları hakkında velilere bilgi verildi.

Aile hekimliği hakkında öğrenci velilerine bilgi verildi. Velilerin aile hekimine giderek, bilgilerini kontrol etmeleri gerektiği söylendi.

GÜNDEM 8- Sınıf rehber öğretmeni ........................ bu dönemin okulumuz ve sınıfımız adına hayırlı-uğurlu geçmesini dileğinde bulundu.

GÜNDEM 9- Sınıf rehber öğretmeni .........................., velilere teşekkür ederek toplantıyı son verdi.

-------------------------------

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanakları

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157510922/-1.sinif.rar.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 2.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511056.....kcesi.rar.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 3.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511157.....litop.rar.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 4.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511252/4.s.tut.zip.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 5.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511368....._305_.rar.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 6.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511515......veli.doc.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 7.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511621......veli.doc.html

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 8.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı

http://rapidshare.com/files/157511745......veli.doc.html

-----------------------------------------

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Toplantıya katılan velilerimizle birlikte...

1- Okulların açılmasının ardından 20 günlük zaman geçmesine rağmen

alınmayan kırtasiye malzemeleri, imla kılavuzu gibi eksikliklerin bu haftadan itibaren tamamlanacağına…

2- Öğrencilerin kıyafetlerinin düzgün ve temiz olduğu ancak öğrencilerde sabahları okula gelişte yüz yıkama alışkanlığının oturmadığı açıklanarak velilerin buna dikkat edecekleri..

3- Evde ders çalıştırmak için baskı yapılmamasına, çocuklara televizyondaki uygunsuz programların izlettirilmemesine…

4- Beden eğitimi derslerinde çocuklarımıza uygun kıyafetler giydirilmesi gerektiği, bu nedenle giysilerin veliler tarafından sık sık kontrol edileceğine…

5- Anne ve babaların çocuklarını dinlemeleri gerektiğine, herhangi bir konuda baskı yöntemine başvurulmamasına, evde çözülmeyen problemlerin okulda öğretmenle birlikte çözülmeye çalışılacağına…

6- Program hakkında sınıf öğretmeni …………… tarafından velilere

açıklamalar yapılarak :

Bu programda öğrencilerin her ünite sonunda çeşitli formlarla değerlendirilmesi yapılacağı açıklanarak, çok sayıda fotokopi çekilmesi gerektiği açıklanmış, buna velilerin destek vermesi gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca öğrenci dosyalarının muhafaza edilmesi için dosya ve klasörlere ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş olup veliler den …………… : bu eksiklikler için 10-15 günlük zaman verilmesi gerektiğini belirtmiş , bunun üzerine 2 hafta içerisinde tamamlanmasına karar verilmiştir.

7- Okula sabah ve öğle aralarında geç kalmaların fazla olduğuna, bu konuda velilerin daha dikkatli olacağına…

8- Dilek ve temenniler bölümünde; velilerimizden …………… , öğrencilerin kitaplarının çok ağır olduğunu, çantalarda taşıyamadıklarını, bunun için bir önlem alınması gerektiğini belirtmiştir.

Bunun üzerine yapılan tartışmada ; Kitaplardan uygun görülen bir kısmının sınıfa konacak bir dolap veya poşetler içerisinde askılıkta bırakılmansa... Birlikte karar verilmiştir.

2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5.SINIF 1.DÖNEM 1.VELİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR.

Toplantıya katılan velileri yoklaması yapıldıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

1) Açılış konuşması sınıf öğretmeni ……………………. tarafından yapıldı.Velilere toplantıya katıldıkları için teşekkür edildi.

2) Velilerle tek tek tanışıldı.Karşılıklı memnuniyet dile getirildi.

3) Genel durum değerlendirmesi yapıldı.5.sınıf müfredatı hakkında bilgiler verildi.ikinci kademe eğitime temel oluşturacağı anlatıldı.Öğrencilerin yıl sonunda yapılacak olan bursluluk sınavı ve 6.sınıfta girecekleri SBS sınavları hakkında bilgi verildi.Çalışmaların bu yönde yapılacağı belirtildi.Sınıf öğretmeni …………………………. tarafından yıl sonuna kadar 5000 soru çözme hedefi belirlendi.

4)yıl boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında kısaca bilgi verildi.Yıl içinde performans ve proje ödevleri verileceği belirtildi.Velilerden bu ödev ve çalışmalarda öğrencilere rehberlik etmeleri istendi.

5) Okul aile işbirliğinin önemi anlatıldı.İşbirliğinin gerekliliği üzerinde duruldu.Başarının ancak okul-aile-öğrenci-öğretmen işbirliği ile yakalanabileceği belirtildi.Bu bağlamda velilerle sık sık ve verimli görüş alışverişi yapmak amacıyla velilerinde fikri alınarak ayda 1 kez veli toplantısı yapılmasına karar verildi.Öğrencilerin her türlü probleminde öğretmen ile görüşülebileceği,ergenlik problemlerinin yaşanmaması için şimdiden önlemler alınması gerektiği belirtildi ve bu kapsamda velilerin telefon numaraları alındı.Öğretmen ………………………….. ‘nun telefonu da velilere verildi.

6) Velilerin eğitim öğretim faaliyetlerine olumlu katkı yapmaları istendi.Gerek ödevlerde gerekse diğer çalışma ve etkinliklerde öğrencilere rehberlik etmeleri istendi.

7) Sağlık,uyku,beslenme ve temizlik konularında karşılaşılan sorunlar anlatıldı.Bu çağ çocuklarının gerekli olan besinleri almasının ve yeteri kadar uykunun gerekliliği hakkında bilgi verildi.Velilerden özellikle öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına katkıda bulunmaları istendi.Haftada en az 2 defa genel temizlik yaptırmaları istendi.

8) Velilere toplantıya katıldıkları için tekrar teşekkür edildi.Karşılıklı memnuniyet dile getirildi.Başarılı ve verimli bir eğitim öğretim yılı geçirilmesi dileği ve bir sonraki toplantıda görüşmek temennisiyle toplantı sonlandırıldı.

2008/2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6.SINIF 1.VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

...................İLKÖĞRETİM OKULU 2008/2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6/C SINIFI 1.VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

GÜNDEM MADDELERİ:
1-Açılış ve Yoklama

2-Öğrencilerin temizlik alışkanlıkları ve kılık-kıyafet durumlarının görüşülmesi

3- Öğrencilerin devam-devamsızlık durumlarının görüşülmesi

4-Öğrencilerin başarı durumlarının görüşülmesi

5-Ders Araç - Gereç Durumunun açıklanması

6-Çalışma Teknikleri hakkında velilerin bilgilendirilmesi

7-Öğrenci hedeflerinin ve yeni sınav sistemi hakkında bilgi verilmesi

8-Kötü Alışkanlıklar konusunda uyarılar yapılması

9-Ailede ve Toplumda Şiddet konusunda velilerle görüşülmesi

10-Dilek Ve Temenniler

ALINAN KARARLAR:

1-Okul müdür yardımcısı ..............veli toplantısının açılısını yaptı.6-C sınıfı veli toplantısına........velinin katıldığı görüldü. Gelmeyen öğrenci velileriyle daha sonra görüşülmesine karar verildi.
2-Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir.

Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; ve tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir.

3-Öğrencilerimizin zamanında dersler gelmemesi: Yani geç gelmeleri hem derslerimizin bölünmesi hem de öğrencilerimizin motivasyonunun bozulmasına neden olan bir durumdur. Bu yüzden çocuklarımızı zamanında okula yollamak veya neden geç kaldıklarını bildiren bir yazı vermek gerekmektedir. Ayrıca öğrenciyi bu konuda sık sık kontrol etmek takibini yapmak öğrenci ve sizler açısından gerekmektedir.

4-Öğrencilerimizin başarısını sadece okul ve derslere değil tüm hayatlarına yaymak gerekmektedir: bu açıdan her konuda bizler ve sizler iş birliği yapmak zorundayız.Bu açıdan hepinizi her zaman bekliyoruz. Öğrencilerimizin tertip ve düzenlerinin yanında tüm öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde bulunmanızda alınacak karar ve önlemlerin konuşulması ve başarının sağlanması bakımından gereklidir.
5-Öğrencilerimizin okula gelirken ders araç ve gereçlerinin kontrol edilmesi eksiklerinin tamamlanması, yıpranmış olanların uygun bir zamanda onarımı ve bakımının yapılması bu öğrencilerimizin kişiliklerinin sağlıklı olarak gelişmesinde yardımcı olmaktadır.Bu işlerin düzenli olarak aksatılmadan yapılması sizlere düşen görevlerdendir.
6-Plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır,bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir .Okulda öğrenilen bilgilerin ve derslerin evde düzenli olarak tekrarının yapılması öğrenmeyi ve anlamayı hızlandırır. İşte burada görev sizlere düşmektedir; bu tekrarın veya verilen ödevlerin yapılmasının takibi, denetlenmesinin yapılması öğrenmenin kalıcılığı açısından önemlidir.Bu yüzden düzenli olarak kontroller yapılmalı, ilgilenilmelidir.Yalnız bu kontrollerin baskı altında, tutucu, bıktırıcı tutum ve sözlerden uzak olması gerekmektedir. Aksi taktirde bunlar öğrenciyi daha fazla ders ve okuldan uzaklaştırır, soğutur.
7-Değişen sınav sistemi hakkında bilgi verildi. Yeni sınav modelini içeren bilgiler fotokopi ile çoğaltıldı ve velilere dağıtıldı. Bu kağıt üzerinden bilgiler verildi ve velilerin soruları cevaplandı.
8-Çocuklarımızı çevremizde bulunan kötü alışkanlıklara ve bu alışkanlıklara sahip insanlardan uzak tutmak önemlidir. Özellikle son zamanlarda artan bu alışkanlıklarla mücadelede okul idaresi ve biz öğretmenlerin tek başına çabaları yetmemektedir. Hem bizlerin hem de sizlerin karşılıklı iletişim ve anlayış içinde birbirimize destek olarak bunların önüne geçmemiz gelecek açısından gerekmektedir. Evde de okula paralel olarak hem hareketlerimizle hem de yalan, kötü söz söyleme, kavga vb. gibi hareketlerin yanlışlığını vurgulamak bunların önüne geçmede önemli bir aşamadır. Öğrencilerimizi okulda ve dış çevrelerinde sürekli gözetim altında tutmalı, sınıf ve şube öğretmenleri ile diyalog halinde olmalısınız. Bu sayede öğrencilerimizi bize ve topluma faydalı hale getirmede büyük bir yol kat ederiz.
9-

Okullarda şiddet içerikli ne gibi problemler yaşanmaktadır?

—Öğrenciler birbirlerine karşı saygısız davranmakta ve kaba davranışlar sergilemektedirler.

—Argo ve küfürlü sözleri doğalmış gibi konuşmaktadırlar.

—Konuşarak problemi çözmek yerine birbirlerine vurarak veya iterek problemi çözmeye yönelmektedirler.

—Aile içi risk faktörleri(parçalanmış aileler, vardiyeli çalışma nedeniyle çocukları ile iletişimsizlik, eğitime önem vermeme, azda olsa aile içi şiddete maruz kalan çocukların bulunması v.b.)

—Öğrenciler arasında sosyalleşmenin yetersiz olması nedeniyle öfke ve saldırganlık her geçen gün artmaktadır.

—Bazı velilerin soruna eğilmek ve nedenini anlamaya çalışmak yerine şikâyetten öteye gitmemesi ya da basit çözümler üretmesi.

—Yazılı basının ve görsel medyanın şiddet unsurları içeren programlar ile haberlerindeki artışlar, buna eğilimi olan öğrencileri özendirmesi.

—Model alınan kişilerin medyadan olması, mafya dizileri, aksiyon, macera, gerilim, korku türünde filmleri izlemeyi tercih etmesi yine internet kaffelerde savaş ve dövüş oyunlarının gençler tarafından öncelikle tercih edilmesi, öğrencilerin kısa yoldan önemli biri olmak istemeleri.

Çocuklarda şiddet duygusunun gelişimini azaltmak için;
---Çocukla yaşına uygun bir dille konuşarak iyi iletişim kurmak (Bilişsel yeteneklerini geliştirmeyi sağlar)

—Çocuğun bulunduğu ortamda kendini ifade etmesine izin vermek, gereksinimlerini çekinmeden söyleyebileceği bir ortam yaratmak

—Olaylara çocukların gözüyle de bakabilmek, kendimizi onların yerine koyabilmeye çalışmak

—Çocuğun görüş ve düşüncelerine önem vermek
---Karar verme sürecine çocukları da dahil etmek

—Sınırlar çizmek ve tutarlı kurallar koymak

—Kurallara uymadığında sonuçlarıyla yüzleştirmek

—Çocuğun olumlu davranışlarının onaylandığını açık bir şekilde ifade etmek

—Sevgiyi koşullu göstermemek.

—Yapılan hataları affetmek, katı cezalandırıcı yaklaşımda bulunmamak

—Nedenlerini açıklama ihtiyacı duymadan davranışlarında kısıtlama yapmamak

—Çocuğun kapasitesi üstünde beklentide bulunarak çocuğu zorlamamak.

—Konuşma ve davranışlarla çocuğa örnek olmak faydalı olacaktır.

10- Dilek ve temenniler

Velilerin sık sık okula gelerek fikir alış verişinde bulunması, öğrencilerin durumlarının değerlendirilmesi, görülen aksaklıkların giderilmesi temennisi ile toplantı bitirildi.