Yazar | Mesaj #13922 30-04-2009 16:47 GMT+2 saat | |||||||
ThéWéN0ooM![]() Genel Moderatör ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
EY TÜRK ! GÖR BAK TÜRKİYEDE NELER OLUYOR ! BİR ÖRNEK TÜRK VATANDAŞI HAYKIRIYOR !
UZUN DEYİP OKUMAMAZLIK YAPMA, BUNLAR SENİDE İLGİLENDİRİYOR ! Bu makale 12 yaşında bir çocuğun, yere attığımız çöplerden savaşa kadar olan gerçeklerimizi anlatıyor ! ____________________________________________ Çöpümü asla yere atmam, atanı da uyarırım ! Yerde gördüğüm çöpleri, çöpe atarım. Bunlar; Plastik Şişe, Kutu Şişe, Kapak ,Pil Park ve çimenlik gibi sakin yerlerde görürsem, mutlaka gider çöp kutusuna atarım. Yeterki çevreye zarar vermesin. Yapmadığım uygunsuz davranışlar; - Kesinlikle yere tükürmem (Asfalta hiç tükürmedim) - Hayatımda bir kere bile sakızımı yere atmadım (Ne asfalta, ne de toprağa) - Ağaç dallarını ve çiçeklerini koparmam ( Ağacı doğanın akciğeri gibi görürüm. Asla zarar vermedim, vermemde !) Elimde ne olursa olsun bir çöp kutusu bulana kadar elimde tutar, ilk gördüğüm kutuya atarım. Bunları yapmak bana gurur veriyor. Her doğru hareketimde, Üniversiteyi kazanmış gibi mutlu oluyorum. Bu öyle bir duygu ki, resmen bağımlılık yapıyor. Kendimi ALLAH' ın sevimli bir kuluymuş gibi hissediyorum. Dinimizde de '' Temizlik, imandan gelir'' demişler. Temizlik, Müslümanlığın bir sünneti gibi görülür. Ama o sünnet bana farz oldu. Günahsız bir insanın, beş vakit namaz kılmasından farksız oldu. YA SİZ ? _________________________________________ (Asıl olay burdan itibaren başlıyor) Ne yazıkki yaşadığımız dünyada, bilinçsiz insanlar bu uygunsuz davranışlarını bırakmıyor. Kendileri yapıyor, kendileri mutsuz oluyor. Keşke herkez böyle bilinçli olsa ama... Peki ya bu güzel Türkiye' miz. Atatürk bize bu vatanı bunun içinmi emanet etti ? Sokaklarda gödüğümüz çöpleri hayvanlar atmıyor, biz atıyoruz. Sadece kuşlar pisletiyor ama sonra yağmurla temizleniyor. Bizim attığımız plastik şişeler, sigara izmaritleri... Bunları doğa temizleyemiyor. İş yine bize düşüyor. Olmadık yerde iş çıkarıyoruz. Halkın ortak kelimesi olan, '' Ben atsam ne olacak, alt tarafı bir çöp '' lafı bakıyorumki çok popüler olmuş. Senin gibi herkes öyle derse bu memleketin hali ne olacak. '' Benim çocuğum yapmaz, akıllıdr o.'' Sen öyle dersin ama o yola cam şişelerini fırlatıyordur, sen o yoldan arabanla geçiyorsun, senin tekerleklerin iniyor ve yine sana masraf çıkıyor. Eee.. ? Hani atmazdı, hani yapmazdı ? İşte bu sorunların temel nedeni; CAHİLLİK, CEHALETLİK, AİLE EĞİTİMİ, UMURSAMAZLIK, RAHATLIK ! Sen ilk önce cocuğuna İNSAN olmasını öğret ! İster zengin, ister fakir. İlk önce insan olmasını öğren. Senin verdiğin zarar tekrar sana gelir ! Ne yaparsan kendine yaparsın, ne edersen kendine edersin ! Özellikle İstanbul' da yaşayanlar. İlla birinin size haykırmasımı lazım! Boğazdan geçerken, manzarayı izlerken, martılara yem atarken, hiç aşağı baktınızmı ? Hiç suya doya doya baktınızmı. Hele o denizin kıyısındaki çöp birikintileri. Şimdi gördüğünüz o çöpler, asırlar sonra yok olacak, bizim kuşaklarımız zarar görecek, doğa zarar görecek ama iş işten geçmiş olacak. SEN BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİN ! Kimse kimseyi rahatsız edemez. Sen yere tükürnce, sen o sigaranın izmaritini yere atınca, sen o sakızı asfalta yapıştırınca hiç mi için acımıyor ? Söyleyecek kelime yok ! Kimse size git yerdeki çöpleri topla demiyor ! Size: '' ÇÖPÜNÜ YERE ATMA '' diyor ! Nolurki çöpünü çöp kutusuna atsan, ne kaybedersin. Senin o çöpe attığın çöp geri dönüşüm olarak tekrar sana geri dönüyor. Sen yere çöpünü atmasan, senin toplamana gerek kalmaz. Ama biz napıyoruz, İSRAF EDİYORUZ? Örnek mi veriyim. Alın size örnek ! Okullarda, o güzelim defterlerin bembeyaz sayfalarını kopartıp atarak bir eğlence haline getirmek. İNSANLAR DOĞUDA BIRAK DEFTERİ, EKMEK BULAMIYORLAR ! AMA SEN NAPIYORSUN, ELİNDEKİ DEFTERİN KIYMETİNİ BİLMİYORSUN, ACIMADAN KOPARTIP İSRAF EDİYORSUN. O SİZE M.E.B 'İN VERDİĞİ BEDAVA KİTAPLARIN PARASI, YERALTINDA MADENLERDE ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞAN İŞCİLERİN MAAŞINDAN KESİLİYOR. NEDEN ? SIRF SİZ OKUYUN BU ÜLKE İLERLESİN DİYE AMA NERDE... Size bir örnek daha, ancak bu sefer bilmediğiniz ve o kötülediğiniz zenginler hakkında. Hani zengin insanlar gittikleri lokantada masayı en pahalı yiyeceklerle donatırlarya, sonrada yemeğe dokunmayıp, parayı bastırıp giderler ve sizde onlara '' Aaa.. ! Şunlara bak ! Ellerini bile sürmediler güzelim yemeklere, ziyan oldu şimdi. Onu bulamıyanlarda var. '' İşte burda dur ! Sen nerden biliyorsunki o insanların yemeklere neden ellerini sürmediklerini ? Ben açıklıyim neden olduğunu. Aslında onlar tam tersini yapıyor. Gittikleri restorantın görevlisiyle konuşuyor. Nediyor biliyormusunuz ? Aynen söyle '' Sen bu yemediğimiz yemekleri sokaktaki çocuklara ver, karınlarını doyursun. '' Yaa.. Bakın ne kadar yanlış tanımışız. Tabi bu her zenginin yaptığı bir davranış değil. Hem manevi, hem madii olarak kalbi zengin olan insanların davranışları. Peki burdaki sorunun bizimle ne ilgisi var diyecek olursanız, onada bir örnek vereyim. Çekirdek bir aile olarak, aklımıza en az üç kişilik bir aile ortamı gelir. Klasik bir Türk ailesine bir örnek verecem. Fakat bu aile bilinçsiz bir ailedir. Her sabah kahvaltı bildiğimiz gibi ekmeksiz olmuyor, bazılarınada gazetesiz. Peki burdaki israf ne olabilir sizce ? Ben ilk baştakini söyleyim. Bu aile her sabah kahvaltıya üç ekmek alıyor. Babası genelde 1,5 ekmek yiyor. Karısı rejimde belki bir iki dilim yiyor. Oğlu ya da kızı yarım ekmek yiyor. Peki geriye ne kaldı? Nerdeyse bir ekmek. Peki bu ekmeğe ne olacak? Bilinçli bir insan onu buzluğa atar, tekrar kızartır yerdi ziyan olmasın diye. Ama nerde o kafa ? O geri kalan ekmeğe ne oluyor, direk çöpe ! Hergün bu aile günde hemen hemen yarım ya da bir ekmek çöpe atsa, fiyatıda 50YKR olsa, yılda 182YTL zarar ediyor. Yazık değilmi o paraya. Düşünün bu sadece bir ekmek, ya diğerleri ? Gazete günlük 35YKR vereceğine ya da daha fazlası, git internetten haberini bedavaya oku. Ama adamda internet var değerlendirmiyor, olmasa bile gittiği işyerinde biri alır gazeteyi hep birlikte okurlar ve onlarca gazete ziyan olmaz. O kadar ağaç kesiliyor. Türkiye' de günlü basılan gazete sayısı beş milyonu geçiyor. O kadar zarara uğruyoruz. Bu aile de hergün 35YKR ye bir gazete okunsa, yılda 127 lira ediyor. Ekmek ve gazetenin toplamı ise 310 lira ediyor. Belkide daha neler neler. Lükslerimiz, devletimizi her yıl milyarlarca zarara uğratıyor ve bunlar sadece ufak defek lüksümüz. Ticarette de adam iki kuruş kazanacam diye bozuk ürünleri vatandaşa satıyor. Vatandaş zehirleniyor, üreticinin başı belaya giriyor sonra dava açılıyor ve üreticinin sattığı bozuk mallardan edindiği büyük karların iki katı gidiyor. Yine biz kaybediyoruz. DÜNYA DEĞİŞMEDİ, İNSANLAR DEĞİŞTİ ! BELKİDE ÇOĞUMUZ DOĞMADAN ÖNCE BU VATAN, ATATÜRK'ÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE, ŞEHİTLERİMİZİN KANIYLA KAZANILDI. O ÇANAKKALE DE MİLYARLARCA MERMİLERE GÖĞÜS GEREN ŞEHİTLERİMİZ NE İÇİN SAVAŞTI ? ONLAR BIRAKIN GÜNLÜK YEMEĞİ, BİR TAS HOŞAFI BULAMIYORDU ! AMA YİNE SAVAŞIYORDU PEKİ NE İÇİN ? O KOCA SEYİT 276 KİLOLUK TOPU KİMİN İÇİN TAŞIDI ! BİZİM İÇİN ! VATANIMIZ İÇİN ! TÜRKİYE 'MİZ İÇİN ! PEKİ YA BİZ ? BİZ NE YAPTIK ? BİZİM İÇİN ! VATANIMIZ İÇİN ! TÜRKİYE 'MİZ İÇİN ! PEKİ YA BİZ ? BİZ NE YAPTIK ? DİSKOLARDA KÖPÜK BANYOSU YAPALIM DİYEMİ ? ALTIMIZA BİR PORSHE ALIP KIZLARLA TOZALIM DİYEMİ ? TAKSİMDE, BEYOĞLU ARKASINDA KOPALIM DİYEMİ ? EN LÜKS MEKANLARDA, EN PAHALI OTELLERDE GECE GÜNDÜZ, EN KALİTELİ YİYECEKLERE PARAYI SAÇALIM DİYEMİ ? SAUNALARA GİRELİM, SOLARYUM MAKİNESİNDE BRONZLAŞALIM, JAKUZİLERDE SEFA ÇEKELİM DİYEMİ.. AFRİKA ÜLKELERİNİN İNSANLARI YAŞAMAK İÇİN SU BULAMAZKEN, BİZ.... UYAN EY TÜRK ! BU VATANIN, ELİNDEKİ DEĞERLERİN KIYMETİNİ BİL ! İSRAF ETME, HARAM YEME ! GÜNAH İŞLEME ! YA DİĞER SORUNLAR - DÜNYADAKİ SAVAŞ - ERGENEKON - İÇ VE DIŞ TEHDİT - DOĞUDAKİ TERÖR - TÜRBAN MESELESİ - TİCARİ SORUNLAR - POLİTİKA YA BUNLAR ! Bakın bir çöpten, nereye geldi mesele. Bu israfı biz yapıyoruz. Kimse size bunları yapmayın, yapamassınız demiyor. Yeter ki bu kadar israf etme ! Yardıma ihtiyacı olanları düşün ! Senin yediğin önünde yemediğin arkanda ! Daha pek çok sorulacak soru var. Bunları kim cevaplayacak ? Yine Biz ! Azimle herşey yapılır ! Sen yeterki iste ! Güzel Türkiye'm ! |
|||||||
![]() ![]() ![]() |