[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13835  27-04-2009 20:26 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır ?

en kolay ve çabuk yapılan yemeklerdendir.

Malzemeler:

1 bütün piliç
1 limon
2 havuç
4 diş sarımsak
4-5 kuru soğan*
5-6 cherry domates*
yarım kg konserve bezelye
2 iri patates
kekik
karabiber
köri
pulbiber
tuz
zeytinyağı
*asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu.



Hazırlanması:


Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun. Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın.
Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün.
Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin. Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun. (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır.)

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 10:21
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 84 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering