| Yazar | Mesaj #13392 17-04-2009 17:32 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
Vişneli Muffin
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
175 gr. şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
250 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr. süt
200 gr. vişne, çekirdeksiz (taze ve dondurulmuş)
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırını 175 °C'ye ısıtın. 12 gözlü bir muffin kalıbını yağlayın. Tereyağı ile şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ilave edin. Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağlı karışıma süt ve unlu karışımı birkaç defada tamamlamak üzere sırasıyla ilave edin. Hepsini karıştırın. Vişneleri bu hamurun içine katın. Dondurulmuş vişne kullanıyorsanız çözmeden kullanın. Hamuru kalıbın gözlerine doldurun. 150 °C ısıda 35 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
175 gr. şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
250 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr. süt
200 gr. vişne, çekirdeksiz (taze ve dondurulmuş)
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırını 175 °C'ye ısıtın. 12 gözlü bir muffin kalıbını yağlayın. Tereyağı ile şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ilave edin. Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağlı karışıma süt ve unlu karışımı birkaç defada tamamlamak üzere sırasıyla ilave edin. Hepsini karıştırın. Vişneleri bu hamurun içine katın. Dondurulmuş vişne kullanıyorsanız çözmeden kullanın. Hamuru kalıbın gözlerine doldurun. 150 °C ısıda 35 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin





