[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12732  23-03-2009 13:10 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
1 tatlı kaşığı tuz

15 g. yaş maya

3,5 su bardağı özlü un

1 su bardağı buğday unu

Yeterince su

1çay kaşığı şeker

Un ile tuzu bir kapta karıştırın. Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın. Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 çay kaşığı şeker atın üzerini un ile örtün. 10 dakika ılık bir yerde mayalandırın. Geri kalan unu ve suyu katarak elinize yapışmayan elastik bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 1 saat kadar hacmi iki katı oluncaya kadar hamuru ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru top haline getirin. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ateşte ısıtın. Hamur toplarını açabildiğiniz kadar ince açın, fazla unu silkeleyerek tavada pişirin. Bir yüzünü 1 dakika kadar diğer yüzünü 30 sn. kadar pişirmeniz (hafif kızarmış) yeterli olacaktır

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 11:12
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 58 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering