| Yazar | Mesaj #11192 27-09-2008 19:58 GMT+2 saat | |||||||
cincancon![]() Huzuristan Üyesi ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
Yumurta tozu
Yumurta tozu, yumurta kabuğundaki mikrop ve mikrobiyolojik bakteriler bulunması nedeniyle endüstriyel kullanım amaçlı olarak üretilmiş bir gıda ürünüdür. Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da yoğun kullanıma sahiptir. Ayrıştırılarak beyazı ya da sarısı toz haline getirildiği gibi, bütün yumurta da toz halde kullanıma sunulabilmektedir. Tozun üzerine yaklaşık üç kat su katılarak, taze yumurta kıvamı elde edilebilmektedir. Tavuk Yumurtasında Ölçülendirme Yumurtalar büyüklüğüne göre ölçülendirilir ve sınıflanır.
__________________
|
|||||||
![]() |





