[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #20508  06-06-2010 22:32 GMT+2 saat  

altinci


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 0.2%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 1
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş


Serdengeçti, Aydın Sanayi Odası Meclis Salonu'nda, Aydın Ticaret Odası tarafından düzenlenen ''Küresel Kriz ve Türkiye'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, 2001-2006 yılları arasında yapmış olduğu Merkez Bankası Başkanlığı sırasında bütün topluma, enflasyonla mücadelenin neden ve nasıl yapılması gerektiğini anlattıklarını belirtti. Bugün enflasyonun düşmesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de katkısı olduğunu dile getiren Serdengeçti, küresel krizin tüm dünyada devam ettiğini ancak Türkiye'de beklenenden ''daha iyi, bir düzeltme var'' gibi görülse de durumun pek öyle olmadığını öne sürdü. Burada en büyük göstergenin altın fiyatlarının artması olduğunu vurgulayan Serdengeçti, ekonomik krizlerde güvenin kaybolmasının aynı zamanda ulusal paralara güvenin de kaybolması anlamı taşıdığını ifade ederek, şunları söyledi:

PARAYA DEĞİL ALTINA GÜVEN VAR

''Bugün gelinen noktada Avrupa'nın parasına güven yok. Amerika parası buna karşı yükseliyor ama ona da güven yok. Dolayısıyla altına güven var. Altının en büyük özelliği de budur. Altın hem para olarak kullanılmıştır. Altın para gibi batabilen bir şey değildir. O yüzden böyle ortamlarda güvenilir. İşte altın fiyatları bu yüzden yüksektir. Altın fiyatları yüksek olduğu müddetçe dünyada bu krizden sağ salim çıkmak mümkün olmayacak.''

ABD’DEKİ MORTGAGE KRİZİ

Serdengeçti, altın fiyatlarındaki yükselme dışında dünyada ekonomik krizin devam ettiğini gösteren en önemli kanıtlardan birinin de krizin çıktığı ABD'deki durum olduğunu işaret ederek, ''ABD'de konut piyasası kalıcı şekilde iyileşmezse, şu anda böyle bir durum yok. Krizin bittiğinden söz edilemez. Ayrıca bu krizin sonrasında finans sistemleri küçülmüştür'' dedi. Serdengeçti, dünya piyasalarında ciddi bir güven eksikliği olduğunu, piyasaya sunulan bol miktardaki likiditenin krediye dönüşmediğini savunarak, bu paranın ABD kağıtlarına yatırıldığını belirtti.

kaynak

__________________
Çevirimiçi durumu