[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19765  18-04-2010 13:16 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
İnmemiş testis nedir?

Erkek çocukların testisleri (yumurtalıkları) normalde skortumda (torbada) bulunur. Anne karnında cenin gelişir iken karın içinde oluşup kasık kanalından geçip skrotuma inen testislerin skrotuma inememeleri inmemiş testis olarak anılır.
Nasıl anlaşılır?
Eğer oğlunuzun testislerinin ikisini de skotumunda göremiyor iseniz sıcak bir banyonun sonunda tekrar kontrol ediniz. İnmemiş testis ile en çok karışan olay testislerin kasıktaki bir kas nedeni ile kasık kanalına çekildiği retraltil testis (türkçe daha güzel adı ile utangaç testis) durumudur. Bu bir hastalık değildir ve çocuk büyüyünce kendiliğinden iyileşir. Utangaç testisler sıklıkla sıcak ortamlarda skrotuma inerek kendilerini gösterirler.Sıcak ortamda da testisler skrotuma inmiyor ise hekiminize başvurmanız uygun olacaktır.
Tedavi nasıldır?
İnmemiş testiste korkulan sonuçlardan birisi testislerin sperm oluşturma yeteneğini yitirmesi yani kısırlıktır. Kısırlık birden bire oluşmamakla birlikte iki yaşından sonra tedavi edilmemiş testislerde oranı giderek yükselmektedir. Bu nedenle günümüzde ameliyatı delikanlı 12-18 aylık iken önerilmektedir. Eğer hekiminiz testisi kasık kanalında da bulamaz ise karın içinde testis olup olmadığı laparoskopi ile anlaşılabilir. “Bıçaksız ameliyat” olarak tanınan laparoskopide karın içine küçük bir aygıt sokularak testise bakılmaktadır. Anılan ameliyatların tümü çocuk hastaneye yatırılmadan ameliyat sonrası bir kaç saat sonra eve gönderilerek yapılmaktadır.
tedavisi nedir ne yapılması gerekir çocuğumun daşşakları yumurtalıkları taşakları testisleri yukarda duruyor inmiyor

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu