[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19374  01-04-2010 19:39 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Doğuda görev yapanların hizmet puanları daha mı yüksek olur? hizmet puanı nedir?

Öğretmenlerin atama yönetmeliği değiştiriliyor. Zorunlu hizmet süresi yedi yıla çıkıyor. Doğuya gidene daha çok hizmet puanı var

BETÜL KOTAN

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), atama yönetmeliği taslağında, öğretmenler için öngörülen zorunlu hizmet süresi beş yıldan yedi yıla çıkarılması önerildi. MEB, öğretmen tayinlerinde esas alınan hizmet puanlarını da yükseltti.

MEB, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ni yeniden düzenleyen bir taslak hazırlayarak, görüşlerini bildirmeleri için eğitim sendikalarına gönderdi. Halen, öğretmenlerin çalışmasının şart olduğu üç hizmet bölgesi bulunuyor. Her hizmet bölgesinde il ve ilçe sınıflaması yapılıyor. Birinci hizmet bölgesinde 43, ikinci hizmet bölgesinde 22, üçüncü hizmet bölgesinde 16 il bulunuyor. İller kendi bünyelerinde zorunlu hizmet ilçelerini barındırıyor. Taslakta, üç hizmet bölgesi altında altışar hizmet alanı saptandı. Buna göre, üç hizmet bölgesi 18 hizmet alanına bölündü.

46 bin zorunlu nokta

Hizmet alanları, eğitim kurumları olarak belirlendi. Öğretmenlerin zorunlu çalıştıkları ‘il/ilçe’den ‘okul’ bazına geçilmesi öngörüldü. MEB, yaklaşık 46 bin okulu tek tek inceleyip zorunlu hizmet okullarını belirleyecek.

Taslakta, öğretmen atama ve yer değiştirmelerinde esas alınan hizmet puanlarının yükseltilmesine ilişkin düzenleme de yer aldı. Örneğin, çoğunluğu doğu illerini kapsayacak üçüncü hizmet bölgesi/altıncı hizmet alanındaki okullarda zorunlu hizmet yapacak öğretmenlere 30’ar hizmet puanı verilecek. En düşük puansa batı illerini içeren birinci hizmet bölgesi/birinci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında çalışacak öğretmenler için öngörülen dörder hizmet puanı olacak. İlk kez yapılacak uygulamayla öğretmenlerin doğu illerine ilgisinin artırılması planlanıyor.

Öğretmenler, halen doğu illerini kapsayan üçüncü hizmet bölgesinde en az üç, ikinci hizmet bölgesinde en az dört, birinci hizmet bölgesinde en az beş veya her üç bölgede toplam dört yıl çalışmakla yükümlü bulunuyor. Mevcut düzenlemede en az beş yıl olan en uzun mecburi hizmet süresi, taslakta, en az yedi yıl olarak değiştirildi.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21528  02-08-2010 09:56 GMT+2 saat  

filz.erbl


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 11.6%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 64
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş: 32
Facebook'ta Paylaş
Bilgi için teşekkürler.

__________________
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu