[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19317  29-03-2010 20:43 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Doğal bitkiler, özellikle son zamanlarda çeşitli endüstrilerin favori bileşeni haline geldi. Her geçen gün, sağlıklı bir yaşam sürebilmemize yardımcı olan organik antioksidan etkileri olan yeni bitkiler çıkıyor karşımıza.asayi üzümü asai üzümü meyvesi nedir ne işe yarar

İşte bugünlerde, belki de bu zamana kadar adını dahi duymadığımız, son zamanların koyu renkli en gözde meyvesi adından sıkça söz ettiriyor: Açai Üzümü. Brezilya’da üreticiyi korumaya yönelik bir kooperatif olan Beraca tarafından organik olarak hasat edilen Açai üzümü, antioksidan özelliğinin yüksek olması dolayısıyla birçok alanda kullanılmaya başladı.

Brezilyalıların yorgunluklarını gidermek amacıyla sıklıkla kullandıkları Açai üzümü, yabanmersinine oranla iki kat daha fazla antioksidan içeriyor. Oldukça zengin bir bileşime sahip olan ve bilim adamları tarafından dünyanın en sağlıklı meyvelerinden biri olarak kabul edilen Açai üzümünün birçok yararı bulunuyor.

Omega 3 asitleri bakımından zengin bir bitki olması dolayısıyla, vücutta biriken yağların yok olmasını sağladığı gibi, bağışıklık sistemini de düzene sokuyor. “Diyet meyvesi” olarak adını duyuran Açai üzümü, kişiye enerji vermesi bakımından da oldukça yararlı. Kolesterolü, kan basıncını ve kan şekerini kontrol altına alırken, mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi sebebiyle birtakım ilaçlarda etken madde olarak kendini gösteriyor.

Yüksek antioksidan özeliğine sahip; A, B1, D ve E gibi vitaminleri içinde barındıran Açai üzümü, aynı zamanda kozmetik sektörünün de favori bitkisi. Yüksek antioksidan içeriği, kişisel bakım ürünlerinde etkisini açıkça gösteriyor. Açai üzümü, şimdi de karşımıza saç bakım ürünlerinin aktif bileşeni olarak çıkıyor. Çevresel koşulların neden olduğu hasarlara karşı saç renginizin uzun süre korunmasına yardımcı oluyor. Saçlarınıza göz alıcı bir parlaklık kazandırıyor.

Açai üzümünün yanı sıra, Fas’ta yetişen Argan ağaçlarının iri yeşil zeytin büyüklüğündeki meyvelerinden elde edilen Argan yağı da günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Yemeklerde kullanılan Argan yağı, aynı zamanda ilaç ve kozmetik sektöründe de sıklıkla tercih ediliyor. Yüzyıllardır Faslı kadınların saç ve ciltlerini korumak için kullandıkları bu yağ, yoğun nemlendirici E vitamini, yağ asitleri ve güçlü antioksidan polifenoller bakımından oldukça zengin. Açai Üzümü gibi saç bakımı ürünlerinde yeni yeni karşımıza çıkan Argan yağı, saç köküne zarar veren maddelere karşı saçı korumaya yardımcı oluyor ve besliyor. Saçın kolay taranıp şekle girmesini sağlarken, parlaklığını da uzun süre muhafaza ediyor.

Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (06-04-2010 20:41 GMT+2 saat, ago)
__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu