[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #19145  23-03-2010 13:19 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Bon Mod Röportajı

Reset!: İkinizin tanışma hikâyesini anlatabilir misiniz? Müzik eğitiminizi nerede tamamladınız?

Açıkçası büyülü bir tanışma hikâyemiz yok ama tanıştıktan hemen sonra birlikte müzik yapmaya başlamamız ve istikrarlı devam ettirmemiz enteresan. Sanki birbirimizi bekliyormuşuz. Ben İngiltere'de Müzik teknolojisi okudum, 2000 yılında mezun oldum. Aslı ise İzmir güzel sanatlar, ardından Marmara üniversitesinde çello ve klasik batı müziği eğitimi aldı.

Reset!: Doruk, Bon Mod'dan önce minimal house ile ilgilendiğin Süpermatik projesi vardı. Bu projeyi neden bıraktın? Bize o dönemden biraz bahseder misin?

Açıkçası o albüm beklediğimden 2 yıl sonra çıktı. Ben çoktan başka müzikler yapmaya ve değişmeye başlamıştım. O dönemde minimal house İstanbul gece hayatında daha yeni yeni duyulmaya başlamıştı, bizim sahne alabileceğimiz 1-2 mekân vardı. Açıkçası fazla kovalamadık hadiseyi. Okan da ben de birkaç remix işi aldık, benim albümdeki bir parçam Alman bir şirket tarafından plağa basıldı.

Reset!: Bu ay içinde yeni albümünüz "Idolize Yourself" piyasaya çıkıyor. Şarkı sözlerini hanginiz yazıyor? Nelerden etkilenerek şarkıları yazıyorsunuz ve bu albümde bizleri neler bekliyor?

Sözleri birlikte yazıyoruz, besteleri birlikte yapıyoruz. Şarkı sözlerinde tamamen hayal ürünü senaryolardan, gayet gündelik olaylara kadar her şeyden bahsedebiliyoruz. Kara mizah, duygusal içerik, hikâye, hava, su, her şey olabiliyor. Kendi hayatlarımızdan, düşüncelerimizden, güncel olaylardan, fantazilerimizden bahsediyoruz. Bu albümde dinleyici her şeyden biraz bulacak. Parçaların hepsi yüksek enerjili ve dans edilebilir. Sözlerde kendini bulacak çok insan olacağını düşünüyoruz.
Parçalarımızın hepsi kendi kendinize mırıldanabileceğiniz bir melodik tema içeriyor. Hepsi çok fena yapışıyor dile.

Reset!: Müziğinizde sizi etkileyen isimler kimler?

Çok fazla isim var. 80lerden günümüze disko, elektro, pop, rock ve dans müziğe dair kimler varsa hepsi sanırım. Sonuçta kendi müziğini yapana herkes kendi birikimlerinden süzdüklerini ortaya koyuyor. Bir Bon Mod parçasının davulları şuna, vokalleri buna, synthleri öbürüne, aranjmanı da başkasına benziyor olabilir.

Bizi asıl etkileyen müzisyenlerin hepsi kendi tavrını taşıyan ve kaygısız insanlar.

Reset!: Türkiye’deki müzik sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz? Birlikte çalışmak istediğiniz gruplar var mı?

Sektör hakkında olumlu bir düşüncemiz yok. Birlikte çalıştığımız, paslaştığımız gruplar var. Remoov içi dayanışma büyük.

Reset!: Doruk bu soru sana.. plak şirketleri zar zor mücadele ederken sen kendi plak şirketini "Remoov Records"'ı açtın. Büyük cesaret gerektirmiyor mu sence bu?

Açıkçası çok masrafı olmadı. Zaten kar amaçlı değil tanıtım amaçlı ve toplayıcı bir oluşum. Gruplarımız mevcut Türkiye gerçeği ile direkt bağlantılı olmadığı için yurtiçinde satacak müziği yapmak gibi bir kaygımız da yok. Bizim asıl kaygımız kendimiz olarak kalmak ve yurtdışından buraya bakıldığında indie-dans sahnesini görünebilir kılmak. Kendimizi olduğumuz haliyle seviyoruz, seyircimiz de bizi bu yönde teşvik ediyor.

Reset!: Peki Remoov Records dâhilinde olan Gözyaşı Çetesi, Ramadan, She Past Away ile işler nasıl gelişti? Plak şirketine dâhil olmak isteyen yeni grupları neye göre değerlendiriyorsun?

Ramadan ile Remoov fikrinden önce birlikte çalışıyorduk. Gözyaşı Çetesi ile de tanışıyorduk. Hemen üstüne bir de She Past Away ile tanışınca zaten Remoov fikri oluştu. Yani varolan durumun adını koymuş oldum sadece. Yeni insanlara açığız ama şu an için sadece indie-dans ile ilgileniyoruz. Müziğinizin bu dört gruptan birisiyle ortak bir paydası var ise hiç çekinmeden gelin.

Reset!: Müzik endüstrisinin geleceğini nasıl görüyorsun? CD satışları inanılmaz düştü, bazı gruplar bedava şarkılarını download etme imkânı sunuyor. Birkaç yıl içinde CD/Plak kalmayacağını inananlar var.. Siz gidişat hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnternet müzik sektörü için bir milad sayılır. Aslında müziğin kendisine değilde onu taşıyan fiziksel medyaya para ödeniyordu. Şimdi müziğe kabı olmadan da ulaşılabildiği için işler değişti.
Cd/Plak yok olmaz çünkü her zaman meraklıları olacaktır. Fotoğraf filmi de yok olmadı.
Müzik ve fikrin satılan bir şey olması bana en başından ters geliyordu açıkçası. Düzen fiziksel gerçekler üzerine kurulu. İnsanlar elle tutamadıkları şeyleri satın almak istemiyor.

Reset!: Bon Mod'un ilerleyen zamanlardaki planları neler? Yurtdışına açılacak olsanız en çok nerde çalmak isterdiniz?

Bon Mod'un asıl hedefi yurtdışı. Sözlerin İngilizce olmasının sebebi bu zaten. Müziğimiz bizi dünyanın başka yerlerine götürüp kafa olarak bize benzer insanlarla tanıştırabilirse dünyanın en mutlusu olacağız. Yurtdışında en enteresan tecrübe sanırım uzak doğu olurdu.

Reset!: 2009'un en iyi çıkış yapan isimleri kimdi sizce?
La Roux, The Ting Tings

Reset Dergisi'nden alıntıdır.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu