[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18808  12-01-2010 18:51 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Lazerle Dövme Sildirme Hakkında



Dövme son zamanlarda gençler arasında git gide popülerleşmeye başladı. Kimisi sevgilisinin ismini vücudunda ölümsüzleştiriyor, kimisi beğendiği bir şekli kimi ise onun için anlam ifade eden figürler yaptırıyor vücuduna. Fakat bu kişiler gençliğin verdiği rahatlıkla dövmeyi yaptırdıklarından birgün o dövmeden sıkılabileceklerini ya da ileriki yaşamlarında o dövmenin onlara sorun teşkil edeceğinden hiç şüphe etmiyorlar.ne kadar fiyatı kaç lira nerde yapılıyor
dövmeyi sildirme yok etme metotları nelerdir nasıldır kaç paradır
Gün geliyor dövmenizi sildirmeniz gerekebiliyor. Bu işlem dövme yaptırmaktan daha zahmetli ve maliyetli bir iş malesef.

Sanılanın aksine dövme açık renkli olduğu zaman sildirme işlemi daha zor oluyor, en çok beyaz tenli insanlarda sonuç alınabiliyor. Lazerli Dövme sildirme işleminde verim %100 olmuyor her zaman.

Siyah, tek renk dövmelerin çıkarılması, sarı kırmızı, yeşil dövmelerden daha kolay oluyor. Bu tarz dövmelerde cildin yanması vb. sorunlar ortaya çıkıyor ya da tedavi yetersiz kalıyor.

Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliği. Dövme boyası ne kadar derindeyse silme işlemi o kadar zor oluyor. Çünkü dövme lazerle silindiğinden lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalıyor.

Lazerle Dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin yapıldığı bölge. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak daha kolay oluyor. Çünkü o bölgede yüksek enerji ile çalışılabiliyor bunun sebebi o bölgenin daha hızlı iyileşme özelliğinin bulunması. Yüz ve boyun bölgesinden uzaklaştıkça dövme sildirme işlemi dahada zor bir hal alıyor.

Yukarıda belirtildiği gibi lazerle dövme sildirme işlemi her dövmede % 100 sonuç veremeyebiliyor.

Dövme sildirme işlemi sadece lazer ile yapılmıyor. Diğer yöntemler örneğin: Zımparalama ve o bölgeyi kesip atma.

Kesip atma işlemi ufak bir dövmeniz varsa o bölgenin derisi kesilip alınıyor ve vücudunuzun başka bir yerinden deri alınıp o bölgeye yama yapılıyor. Fakat bu işlemde renk farklılıkları yaşanıyor bu yüzden büyük dövmelerde değilde örneğin tek bir harf yada ufak bir şekil olan dövmelerde genelde bu işlem uygulanıyor.

Diğer bir yöntem olan Zımparalama da ise dövme yüz, omuz gibi bölgelerde ve yüzeyselse uygulanabiliyor. Zımparalama ile dövme sildirme işlemi 1 ile 3 seferlik seanslarda tamamen yok olabiliyor. Ancak işlem sırasında kanamalar olur ve seanslar süresinde pansuman yapılması, güneşe çıkılmaması ve mikrop kapmamasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Dövme taşınmasında hangi metot kullanılırsa kullanılsın bazı iz bırakma veya renk değişimi olma olasılığı muhtemeldir. Zamanı iyileşmesi derinin boyutunun üzerine bağlı olan değişken bir durumdur. procedureler kullanılarak dövmenin derinliği ve hastanın iyileşme süresi hesaplanabilir.. Çeşitli prosedürleri doktora danışmak hasta için en iyi olandır. Bahsedilen alan hakkında tartışılmalıdır.

Kremlerle Dövme Sildirme

Etkisi ne kadar olur bilinmez ama "kanıtlanmış, operasyonsuz tek dövme silme yöntemi" olarak bilinen kremler ilede dövmenizi silmeniz mümkün, tabi ne kadar sonuç alabilirsiniz o muamma. Çünkü bu yöntem pek denenmemiş. Ama lazer ile dövme sildirecek kadar bütçeniz yoksa bunu deneyebilirsiniz. Gerçi bu kremlerin ücretleride pek azımsanacak kadar düşük değil ama lazer operasyonlara göre daha makul olduğu çok açık.işe yararmı yararlımı etkilimidir

Bu kremler ile istenilen sonuca ulaşmak 1-2 ay kadar alıyormuş yaklaşık olarak. Ve bu tedavi boyunca ortalama 125 $lık ürün tedarik etmeniz gerekiyormuş.

Ama dövme silici kremleri kullanmadan önce bir uzmandan ya da kullananların yorumlarını almanızı öneririz.

Tuz ile Dövme Sildirme işlemi:

Bazı dövme sanatçıları eski dövme mürekkebinin olduğu yere enjeksiyonsuz tuzlu solüsyon dövmesi yaparak bir dövmeyi silebiliyorlar.

Eski dövmelerde daha etkili bir yöntemdir ve dövme silmek için güvenilir bir yöntem değildir. Ama bazen bir dövmeyi silmek için yapılabilir ve üstünün yeni bir dövmeyle kaplanmasını kolaylaştırır. Bu tekniğin etkililiği hakkında dövme sanatçıları arasında görüş farklılıkları vardır.

Ancak bu yöntemin müşteriye hiçbir zararı olmaz. Dövmesinin rengini açtırmak isteyenler için denemeye değer. Tek sorun bu işlemden sonra dövmenizin rengi açılacağı için Lazer ile Dövme Sildirme tedavisine başlarsanız sizin için zor olacağıdır. Çünkü lazer ile dövme sildirme tedavisinde dövme renginiz ne kadar koyu olursa o kadar sonuç alabiliyorsunuz.

Fakat bu yöntemi uygulayan bir dövme sanatçısı bulmak biraz zor olabilir.

Severek yaptırdığınız ama zamanla sıkıldığınız dövmenizi 5’er dakika süren 3-5 seansta sildirebilirsiniz. 1064 nm - 532 nm Q-SWITCHED lazerler kısa, güçlü ışık atışları üreterek Dövme silme işlemi yapılır.

dövme silme işlemi epidermise zarar vermeden geçerek en üst seçicilikle dövme pigmentleri tarafından emilir.

Dövmeyi küçük parçacıklara ayırarak, vücudun bağışıklık sistemiyle dışarı atması sağlanır.

Lazerlerin güçlü ışık atışları cildinizde hafif bir yanma hissi yaratabilir.

Siyah; ışığı tamamen absorbe edebilen bir renk olduğundan dövme sildirme işlemi ile en çabuk ve kolay çıkan renktir.

Koyu renkler de siyaha yakın etkiler gösterdiği için dövme silme işlemi kolay olmaktadır.

Yeşil ve sarı gibi renkler ışığı daha az emebildiğinden dövme sildirme uygulaması 532 nm - Q SWITCHED

Lazer ile Yapılmaktadır Kırmızı, Kahverengi Dövmeler................532 nm.KTP Q-SWITCHED LAZER

Mavi, Siyah Yeşil Dövmeler.................1064 nm.Nd-YAG Q-SWITCHED LAZER

Dövme silme seanslarından sonra bir hafta süresince epitelizan bir pomad sürmek yeterlidir.

Güneşli günlerde güneş koruyucu kremler kullanmak gerekebilir

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu