[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18782  09-01-2010 01:47 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Kepek Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

İnsan derisi sürekli yenilenir, sertleşen deri hücresi atılır ve yerine yeni hücreler göreve başlar. Deri hücreleri 4 haftada bir yenilenir. Şayet bazı faktörler bu hücre yenilenmesini hızlandırırsa ortaya kepek çıkar. Kepek sayıları 1000?e varan baş derisi hücrelerinin birbirine yapışması ile ortaya çıkar. Kepeğin saçlar ve gömlek üzerindeki görünümü ise belidir.
Kepeklenmenin Sebepleri

Stres, hormon anormallikleri, yanlış beslenme, yanlış şampuan kullanma vb. faktörlerdir. Birleşiminde izopropilalkol içeren şampuan, jöle (stiling) ve saç spreyleri baş derisini kurutur. Böylece deri hücreleri aşırı çoğalır ve kepek oluşur.
Kepek ve Mantarlar

Baş derisinin kepeklenmesi mantarlar için, özelliklede maya mantarları için ideal bir beslenme alanı oluşturur. Mantarların derinin üst tabakasına yerleşmesi iltihaplanmaya sebep olur ve buda kaşıntıya, kaşıntıda mantarlar daha geniş bir alana yayılır. Mantarların yayılması stres, alkol kullanımı, beyaz unlu ve şekerli besinler nedeniyle immün sistemi zayıflar. Böylece mikroplarla mücadele zorlaşır.
Kepeğe karşı kullanılan şampuanlar

Kepeğe karşı sürekli anti kepek şampuanı kulanmak iyi değildir, çünkü anti kepek şampuanı mantar ve bakterileri öldürücü özel bir antiseptik (mikropları öldürücü) içerir. Bu ise zamanla baş derisini tahriş eder. Anti kepek şampuanları kepeği önlemez, sadece kaşıntıyı hafifletir. Öko-testin Almanya'da yaptığı araştırmalarda bu tür şampuanların 30?a varan zararlı madde içerdikleri tespit edilmiştir. Bu nedenle en ideali Aloe Vera Esenz Jel, Tahitian Noni, ısırgan otu, akhuş, biberiye ve jojoba gibi şifalı bitkilerden elde edilen şampuanlar kullanılmalıdır. Anti kepek şampuanları en fazla 4 hafta kullanılmalıdır, şayet herhangi bir düzelme görülmezse o zaman doktora görünmek gerekir. Kafa derisi tahriş olmuşsa, uzun süre bebek şampuanı kulanmak iyi gelir.
Kepeğe karşı tedbirler

1-) Saçları sıcak yıkama ve kurutma iyi değildir.
2-) Baş derisini kurutucu şampuan kulanılmamalıdır.
3-) Baş derisini sıcak şekilde tutacak şapka ve terlik kullanılmamalıdır.
4-) Çok sert taranmamalı
5-) Yağlı besinlerden uzak durulmalı
6-) Tarak veya fırçayı her gün yıkamak gerekir.
7-) Siyah çay ve kahve yerine şifalı bitki çayları içilmelidir.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu