[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18663  20-12-2009 15:26 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
H1N1 ( Domuz Gribi ) tedavisinde önerilen ilaç tamiflu,antiviral ajandır. Yetişkinlerde ve 1 yaşından büyük çocuklarda influenza ve avian influenza tedavisinde ve profilaksisinde etkilidir.
Tek başına veya yiyeceklerle birlikte kullanılabilir,ancak yiyeceklerle birlikte kullanımı bazı hastalarda toleransı artırabilir.

Erişkinlerde ve 13 yaşından büyük çocuklarda influenza tedavisinde 5 gün süreyle günde 2×1 kapsül şeklinde kullanılır

Grip septomlarının görüldüğü ilk veya ikinci gün tedaviye başlanmalıdır. İnfluenza profilaksisinde 10 gün süreyle günde 1×1 kapsül kullanılır.

Profilaksiye yakın temastan sonra 2 gün içinde tedaviye başlanabilir.

İnfluenzanın neden olduğu hastalığın kuluçka dönemi 3 ile 5 gündür.H1N1 virüsünün de kuluçka dönemi bu kadardır.

Kuluçka döneminden sonra halsizlik yorgunluğun yanısıra belirtisi boğazda ağrı, balgam, kaslarda ve eklemlerde ağrı,burun tıkanıklığı ve 38 ve üzeri ateş artık hastalık süresidir.

H1N1 virüsünün de belirtileri boğazda ağrı, balgam, kaslarda ve eklemlerde ağrı,burun tıkanıklığı ve yüksek ateş.

Tedvisi olan bu hastalık ilaçla birlikte evde dinlenerek ve beslenmeye dikkat ederek atlatılabilir.

Çocuklar için daha küçük kapsül TAMİFLU üretildi

ROCHE’nin çocuklara yönelik olarak daha küçük kapsüller ürettiğini dile getiren Roche Pandemi Komitesi Başkan Yardımcısı Catherine Steel, “Tamiflu’nun 30 mg ve 45 mg’lik küçük kapsülleri bu yıl mayıs ayında Dünya Sağlık Örgütü’ne yapılan bağışın içinde 650 bin tedavilik yeni pediatrik stokunda da yer aldı” dedi.





Tamiflu hakkında Ek Bilgi



Gribe yönelik (bir aşı değil!) bir oral antiviral tedavi olan Tamiflu (oseltamivir), nöraminidaz inhibitörleri (NAİ) diye adlandırılan bir ilaç sınıfında yer almaktadır. Bu ilaç grip virüsünün vücut içerisinde yayılmasını engeller. Bu ilaç, çalışma sisteminden dolayı, klinik açıdan ilgili olan bütün grip suşlarına karşı aktif olacak şekilde tasarlanmıştır. Tamiflu hastalıktan korunmak ve gribi tedavi etmek üzere kullanılabilir.



Tamiflu’nun erişkinlerde ve 1 yaş ve üzerindeki çocuklarda grip tedavisinde ve erişkinlerde ve 13 yaş ve üzerindeki ergenlerde koruma sağladığı kanıtlanmıştır.



Tamiflu kullanışlı (75 mg.’lik) bir kapsül şeklinde oral olarak verilir ve vücut içerisinde virüsün çoğaldığı her yere ulaşabilir. Erişkin grip tedavisi dozu 75 mg.’lik kapsül olup günde iki kez beş gün boyunca kullanılmaktadır. Bir kutu Tamiflu 10 kapsüllük tam tedaviyi kapsamaktadır. Tedavi, tam etkinlik sağlamak üzere, semptomların başlangıcından itibaren 48 saat içerisinde başlamalıdır. Maruziyet sonrası hastalıktan korunmak için gereken doz 6 haftaya kadar günde bir kez 75 mg.’lik kapsüldür.



1996 yılında Roche, Gilead’dan bu ilacı geliştirmek ve pazarlamak için dünya çapındaki haklarını satın almıştır



Tamiflu 1999/2000 yıllarında Kuzey Amerika’da (ABD ve Kanada’da) ve İsviçre’de lanse edilmiştir. Bütün kilit Avrupa pazarlarında 2002/2003’te lanse edilmiştir.



33 milyondan fazla hasta, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada, Avustralya, AB, İsviçre ve Latin Amerika dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yaklaşık 80 ülkede Tamiflu ile tedavi edilmiştir.



Tamiflu 2016 yılına kadar patent koruması altındadır



Tamiflu’nun etkinliğine ilişkin veriler

Onaylanan dozaja göre verildiği zaman (5 gün boyunca günde iki kez 75 mg.) Tamiflu semptomların şiddetinde yüzde 38’lik bir azalma, normalde sağlıklı olan hastalarda bronşit, pnömoni ve sinüzit gibi sekonder komplikasyonları yüzde 67 oranında ve grip hastalığının süresinde yüzde 37’lik bir azalma sağlamaktadır. Bu veriler mevsimsel grip salgınlarından elde edilmiştir.



Herhangi bir antiviral ilaçta olduğu gibi, bir grip virüsünün bir ilaca karşı duyarlılığın azalmasıyla ortaya çıkma yönünde teoride bir potansiyel vardır. Tamiflu ile tedavi edilen 4.000 hastadan elde edilen veriler, erişkinlerde genel virüs direncinin %0.4 ve 1-12 yaş arasındaki çocuklarda %4 olduğunu göstermektedir. Günümüzde Tamiflu en çok Japonya’da kullanılmaktadır. Bunu kanıtlamak gerekirse, 2004/2005 grip sezonunda Japonya’da 16 milyon grip enfeksiyonu olmuştur. Roche grip virüsüne yakalanan bu bireylerin yaklaşık 6 milyonunun Tamiflu aldığını tahmin etmektedir. Bu yüksek kullanım oranıyla bile, oldukça nadir direnç görünmektedir. Bu durum, Japonya’da 1.180 grip hastasından izole edilen virüse karşı direnci araştıran nöraminidaz inhibitörü duyarlılık ağı (NISN) tarafından yakın bir tarihte derlenen verilerle de desteklenmektedir. İzole edilmiş toplam 1.180 kişinin yalnızca dördünde Tamiflu’ya karşı duyarlılığın azaldığı görülmüş, bu da Tamiflu’ya karşı düşük direnç sıklığını vurgulamıştır.

Sahte Tamiflu

Tamiflu bir reçeteli ilaçtır ve her reçeteli ilaçta olduğu gibi Roche Tamiflu’nun internet üzerinden satışını teşvik etmemektedir. Tamiflu satın almadan önce hastalara daima bir sağlık mesleği mensubu tarafından teşhis konmalı ve hastalar ilacı güvenli bir kaynaktan temin ettiklerinden emin olmalıdır.

tamiflu tablet h1n1 domuz gribi fiyatı yan etkileri ne kadar prospektüs nerede bulunur ne işe yarar nasıl kullanılır ne zaman kullanılmalı zararları yararları nelerdir nedir

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu