[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18222  01-11-2009 00:19 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Kastamonu'nun 2 bin nüfuslu Seydiler İlçesi'nde yapılan yarı olimpik yüzme havuzlu, saunalı ve 103 yatak kapasiteli otel, 1 YTL'ye kiraya çıkartıldığı halde kimse kiralamaya yanaşmadı.


Seydiler Belediyesi ile Kastamonu İller Bankası'nın ortaklaşa yaptığı lüks otel, şimdi bir kez bile kullanılamadan çürümeye terk edildi. Otelin yapıldığı dönemde belediyenin İller Bankası'na taksit ödemekten personel maaşı ödeyemediği ve trilyonlara malolan otel, 1 YTL'ye kiraya çıkarıldığı halde alıcısı çıkmadı. 2005 yılı rakamlarıyla 5 trilyona malolan oteli kullanabilmek için yaklaşık 400 bin YTL'lik tadilat gerekiyor.


Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, otelin hizmete girmesi için tüm gayreti sarf ettiklerini, ancak yinede olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi. Başkan Şahin, "İlk göreve

geldiğimiz günden beri bir çok yatırımcıyla görüştük. Kimisi otel olarak düşündü, kimi başka bir şekilde değerlendirmek istedi. Ancak hiçbir netice alamadık. Otel 102 yatak kapasiteli, yarı olimpik yüzme havuzlu, saunası ve Türk hamamı var. İlçe Kastamonu'ya 33 kilo metre uzaklıkta" dedi.



Seydiler Organize Sanayi Sitesi'nin hizmete girmesinin yanı sıra doğal gazında yıl sonunda gelecek olmasıyla birlikte, ilçede gözle görünür bir hareketlenme başladı. Yıllardır atıl beklemekten çürümeye başlayan otel için her türlü çabayı sarf eden Belediye Başkanı Şahin, oteli ilçeye yatırım yapacak bir kişiye 1 YTL karşılığında kiraya çıkardı, ancak oteli kimse kiralamadı.



Belediye Başkanı Şahin, "Biz ilçemize yatırımcı çekmek için uğraş veriyoruz. Organize Sanayi Sitesi doldu yatırımcıya yer bulamıyoruz. Yıl sonuna kadar doğal gaz da gelecek. Kastamonu'nun doğalgaz kullanacak 2 ilçesinden biriyiz. Ancak otel içimizde kanayan bir yara. Yıllardır atıl durumda bekliyor. İlçeye yatırım yapacak, istihdam sağlayacak kişilere oteli 1 YTL karşılığında kiraya verdik. ama yinede alan olmadı. Yaklaşık 30'a yakın kişiyle görüştük, kimse kiralamadı" şeklinde konuştu. (iha)

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu