[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #17889  06-10-2009 20:19 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
ALLAH HER ŞEYİ BİR ÖLÇÜYE GÖRE YARATMIŞTIR :

ilgili ayetler :

Kamer (54/49) “Biz, her şeyi bir ölçüye göre yarattık.”
Furkan (25/2) Göklerin ve yerin mülkü O'nundur.O bir çocuk edinmemiştir,mülkünde ortağı yoktur .Her şeyi yaratmış, ona ölçü , biçim ve düzen vermiştir.
Mü’minun (23/18) Gökten uygun bir ölçüde yağmur indirip onu arzda durdurduk. Bizim onu gidermeye de elbet gücümüz yeter.
Rahman (55/7) Göğü Allah yükseltti ve mîzanı (dengeyi) O koydu.
EVRENİN YASALARI
(ALLAH’IN EVRENE KOYDUĞU YASALAR)
FİZİKSEL YASALAR :
Zariyat (51/47) Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.
Neml (27/88) Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.
Enbiya (21/30) İnkâr edenler, göklerle yer bitişik bir halde iken bizim, onları birbirinden kopardığımızı ve her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi? Yine de inanmazlar mı?
Enbiya (21/104) (Düşün o) günü ki, yazılı kâğıtların tomarını dürer gibi göğü toplayıp düreriz. Tıpkı ilk yaratmaya başladığımız gibi onu tekrar o hale getiririz. (Bu,) üzerimize aldığımız bir vaad oldu. Biz, (vâdettiğimizi) yaparız.
Nuh (71/15) Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış!
Naziat (78/27-33) Sizi yaratmak mı daha güç, yoksa gökyüzünü yaratmak mı, ki onu Allah bina etti. Onu yükseltti, düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü ağarttı. Ondan sonra da yerküreyi döşedi. Yerden suyunu ve otlağını çıkardı. Dağları sağlam bir şekilde yerleştirdi, kendiniz ve hayvanlarınız için bir faydalanma olmak üzere.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu