[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #17635  02-10-2009 16:42 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
1 su bardağı olarak verilen ölçülerin litre yada gr cinsinden karşılıkları:

su bardağı verilen ölçülerin lt.yada gr.cinsinden karşılığı

1 su bardağı
Su

250 ml
1 su bardağı
Süt

250 ml
1 su bardağı
Sıvıyağ

225 ml
1 su bardağı
Zeytinyağı

225 ml
1 su bardağı
Un

125 gr
1 su bardağı
Toz şekeri

250 g
1 su bardağı
Pudra şekeri

125 gr
1 su bardağı
İrmik

185 gr
1 su bardağı
Buğday nişastası

160 gr
1 su bardağı
Pirinçunu

160 gr
1 su bardağı
Pirinç

225 gr
1 su bardağı
Arpa şehriye

200 gr
1 su bardağı
Nohut

200 gr
1 su bardağı
Bulgur

200 gr
1 su bardağı
Çam fıstığı

200 gr
1 su bardağı
Kuş üzümü

kaç su bardağı gelir?

Mutfak Ölçüleri (1 ÇAY BARDAĞI)

Su 100 gr.
Süt 100 gr.
Toz şeker 80 gr.
Pirinç 100 gr.
Bulgur 75 gr.
Fasulye 75 gr.
Mercimek 75 gr.
İrmik 70 gr.
Pudra şekeri 70 gr.
Un 70 gr.
Peynir (rende) 40 gr.
Badem (çekilmiş) 40 gr.
Ceviz (çekilmiş) 40 gr.
Zeytinyağı 90 gr.
Ayçiçek yağı 90 gr.
eritilmiş yağ 90 gr.

Bir bardak su 200 gr.
Bir bardak süt 225 gr.
Bir bardak un 150 gr.
Bir bardak toz şeker 240 gr.
Bir bardak pudra şekeri 180 gr.
Bir bardak kakao 100 gr.
Bir bardak irmik 170 gr.
Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr.
İki çorba kaşığı kakao 30 gr. İ
ki çorba kaşığı şeker 50 gr.

Ölçülerin Kaşık Karşılığı

25 gr. Rende kaşar peynir dört çorba kaşığı
25 gr. Hindistan cevizi rendesi dört çorba kaşığı
25 gr. Toz şeker iki çorba kaşığı
25 gr. Un iki çorba kaşığı
25 gr. Nebati yağ iki çorba kaşığı
20 gr. Pirinç bir çorba kaşığı
30 gr. Pirinç unu bir çorba kaşığı
30 gr. Domates salçası bir çorba kaşığı
120 gr. Süt bir çay bardağı

Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir

Süt (kutu) 10 - 15 gün
Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
Çiğ et (kıyma hariç) 2 - 5 gün
Çiğ balık 1 - 3 gün
Pişmiş et 3 - 6 gün
Tavuk 2 - 5 gün
Salata (kuru) 2 - 4 gün
Peynir (suda) 10 gün
Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
Yumurta 3 - 4 hafta Kaymak 1 - 2 gün

ISILAR

Fırın Isısı 150º C Ilık
170º-190º C Orta
220º C Sıcak
230º-240º C Kızgın

CİNSİ SICAKLIK PİŞME SÜRESİ

Kalın Börekler 175º-210º C 35-45 dk.
İnce börekler 150º-180º C 25-35 dk.

bir su bardağı toz şeker kaç gramdır
bir su bardağı şeker kaç gramdır

Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (14-10-2009 12:59 GMT+2 saat, ago)
__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu