[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #17458  24-09-2009 23:31 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
Hangi meslek sizin için uygundur? Hangi mesleği seçmek sizi mutlu edebilir? Ya da çocuğumun hangi mesleği seçmesi en uygun olanı?

öncelikle hangi mesleği yapmak istediğinize karar verin.eğer oks de puanınız herhangi bir anadolu lisesine fen lisesine yetmiyorsa ; o mesleğe uygun bir meslek lisesine gidin ya da o mesleğin lisesi yoksa düz liseye gidip çok çalışıp össde o bölümü tutturmaya bakın.

Meslek Lisesi mi Düz Lise mi daha iyidir? hangisi daha avantajlı diye düşünüyorsunuz..

Şu an eğitim sistemimizdeki açıklar nedeniyle okullarımızın çoğunda yeterli eğitim verilmiyor. Bunun apaçık ispatı dershanelerin bu denli çok olması ve üniversiteye gitmek isteyen hemen hemen her öğrencinin dershane kapılarını aşındırması.

Meslek lisesine mi haksızlık yapılıyor yoksa dün liselere mi? Belirtmeliyim ki haksızlık meslek liselerine yapılıyor. Çünkü mesleğe yönelik bir okulda okumak Öss'de aşılmaz engellerle önlerinin kapatılmasına sebep oluyor. Yükseköğrenim hakları ellerinden alınıyor. Zaten aldıkları mesleki eğitimin de kalitesi tartışılabilir. Bunun yanında Öss'ye yönelik olarak hazırlanmadıkları ve müfredatlarının bu konudaki eksikliğine rağmen puanlarının kırılması apaçık bir adaletsizlik. Aksini iddaa edenin adalet duygusunun gelişmediğine inanırım ben.

Düz liselere haksızlık yapılmıyor bu konuda. Sınavdaki başarılarına göre üniversitede önleri açık. Ama burdaki sorun da düz liselerin sadece üniversiteye öğrenci hazırlayan yerler olduğu halde ve bunu ne kadar karşıladığı.

Demem odur ki, madem düz liseler üniversiteye öğrenci hazırlıyor öyleyse neden dersanelere bu kadar çok öğrenci gidiyor ve her geçen gün dershane sayısı artıyor. Görülüyor ki eğitim yetersiz. Okulda öğretilenler sınavda yeterli olmuyor.

Olması gereken şey meslek liselerinin üniversiteye girişte önlerindeki engellerin kaldırılması ve istedikleri bölümü özgürce tercih edebilme halkarının verilmesi. Düz liselerinse söylendiği gibi Öss'ye hazırlaması. Bu kadar çok dershane olması yerine bu okulların dershaneler gibi güvenilir bir eğitim vermesi gerekmez mi?

Yani çözüm basit. Eğitim her lisede yeterli seviyeye ulaşmalı. Meslek-düz ayrımı sadece görülecek eğitim müfredatının tanımı olmalı. Düz liselerde dershaneye gitmeyi gerektirmeyecek düzeyde eğitim verilmeli. Eğer eğitim yeterli seviyeye çıkarsa ve adil bir sistem uygulanırsa ortada bir sorun kalmayacaktır.

Çok yakın bir zamanda gerçekleşeceğini umut ediyorum. 2009 yılında bunun için büyük bir adım atılacak ve devamı gelecek inşallah. Adaletsizlik ve çarpık olan sistemimiz sonunda düzene girmeye başladı. Artık atılacağı söylenen bu adımın geriye çekilmeyeceğini düşünüyorum. Umut vadeden yarınlar hepimizin hakkı...

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2026-01-11 21:25
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 24 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering