[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #16991  10-09-2009 14:23 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
entest Ensest Tanım Olarak Ne Demektir?

Yasalar ya da gelenekler tarafından evlenmesi ve her hangi bir şekilde cinsel temasta bulunması kesinlikle yasaklanan kişiler arasında ki gönüllü veya gönülsüz cinsel ilişkiler olarak tanımlıyoruz.

Başka bir tanım;Kanuni ya da kan yoluyla yakın olan kişilerin cinsel ilişkide bulunması şeklindedir.

Ensest toplumsal alanda yasal olarak evlilik yasağı ile engellenir. Anne-oğul, baba-kız, erkek kardeş-kız kardeş ensest olarak cinsel ilişkinin yasaklandığı en belirgin kişilerdir.

Türkiyede Ensest Olayları Nasıl Ortaya Çıkıyor?
Oğuz Polat’ın Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde yapmış olduğu ”Çocuk İstismarı” konulu panelde bahsettiği ve açıkladığı bilgiler insanın kanını donduracak derecede korkunç..

Maalesef ensest ilişkiye mecbur bırakılmış çocuklar bu durumu kimseyle paylaşamıyorlar. Genellikle; tesadüfen bir öğretmenin bir komşunun ya da aile büyüğünün yanında çocuğun farketmeden ipucu vermesiyle ortaya çıkıyor.

İstismara uğrayan kız evlatlar genelde aileleri tarafında; ”Merdivenlerden düştü”, ”Ağır bir işte çalışıyor” vb söylemlerle doktora bekaret testine götürüyorlar. Halbuki bu durumda doktorlarımızın dikkat olmaları ve bu durumu incelemeleri gerekir.

Öğretmenler, sağlık çalışanları ve duyarlı vatandaşların bu tarz eylemlere karşı uyanık olmaları ve çocuklarımızı korumaları gerekir. Lütfen duyarlı olalım ”bana dokunmayan yılan bin yaşasın” dememek lazım. Çünkü heran herşey sizinde başınıza gelebilir, size olmasa bile sevdiğiniz birinin başına gelebilir.

Ensest ilişkiye maruz kalmış kişiyi etiketleme, aşağılama, şiddet uygulama, toplumdan dışlama vb durumlar bizim ülkemizde çok yapılan uygulamalardır. Oysa ki psikolojik destek ve yardım gereklidir enseste maruz kalmış kişiye. İstismara göz yummayınız ve duyarlı olunuz Çağdaş ve Laik bir Türkiye için..

Huzurlu günler diliyoruz..

Etiketler: akrabayla ilişki, ensest, ilişki, istismar, nasıl, ne demektir, nedir, olur, türkiyede

Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (27-09-2009 15:10 GMT+2 saat, ago)