[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #15417  24-08-2009 01:02 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Muammer Baran Heykeli Dikildi deli muammer heykeli nerede nereye dikildi fotoğraf
Belediye deposunda bulunan Muammer Baran heykeli merkez Siyahser Mahallesi'nde bulunan kendi ismini taşıyan Muammer Baran Parkı'na dikildi.

Karaman'da Vali Konağı'nın karşısında bulunan ve yıllardır yeşil alan gözükmesine karşı çöplük gibi duran bu alan 2004 yılında Karaman Belediyesi tarafından park haline getirildi.

Siyahser Mahallesi'nde yıllardır boş duran bu yer, yeşil alan olarak imarda gösterilmiş fakat nedense 2004 yılına kadar hiçbir çalışma yapılmamıştı. Dönemin Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün hazırlattığı bir proje ile içinde oyun alanları, oturma grupları, şelalesi, kamelyaları olan 10 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan yapıldı.

Bu parka da Karamanımızda herkesin tanıyıp sevdiği merhum Muammer Baran'ın ismini veren Belediye Meclisi kararından sonra, yine Ali Kantürk tarafından yaptırılan ve belediye deposunda bulunan Merhum Muammer Baran heykelinin kendi ismini taşıyan parka dikildi


Heykel Gerçek boyutlarda yapıldı, kırmızı elbisesiyle Karaman sokaklarında dolaşan ve herkesin sevgisini kazanan Muammer Baran 1926 yılında Karaman’da doğdu,2004 yılında aramızdan ayrıldı.

Heykel aslına uygun olarak yapıldı sağ omzu üzerindeki kuş ise ayrı bir güzellik katan heykele, kırmızı şapkası ve elindeki şemsiye ve o şemsiyeye bağlı portakal ve elmalarla simgeselleştirilmiş. Muammer Baranı heykeli Karaman sokaklarındaki gezdiği kıyafetleri birebir olarak heykele aktarıldı.

Muammer Baran:
(Hasan Pınarbaşı'nın Karaman'ın Geçmiş Elli Yılı ve Tanınmış Kişileri kitabından özetlenmiştir.)
1926 yılında Mansurdede Mahallesinde Lel Hamamı yanındaki evlerinde doğmuş. Babası Hasan Efendi dayhana ve ağdacılıkla uğraşırmış. Annesi Fadim hanımdır. İlkokul ve Ortaokulu Karaman'da, Liseyi Konya'da okumuş. Babamın sınıf arkadaşıdır. İki ablasından biri evlenerek Ereğli'ye gitmiş. Diğer ablası ise emekli öğretmen Mukaddes Güzelant'tır. Abisi Karaman Belediyesi eski başkanlarından İbrahim Baran'dır. Muammer Baran amcamız, yedek subay olarak
askerlik yaptığı sırada kuleden paraşütle atlama eğitimi sırasında paraşütü geç açılmış, işte ne olduysa bu arada olmuş, psikolojik hastalığının başlangıcına sebep olmuştur. Evlenmiş, fakat çok geçmeden eşinden ayrılmıştır. Bu evlilikten Hasan isimli bir oğlu olmuştur. Muammer Baran rengârenk giyinirdi. Disiplinliydi. Felsefi tartışmalarda bulunur, söyleşilerinde ilginç fikirler ortaya koyar, kimsenin aklına gelmeyen kıvılcımlar saçardı.
Karaman halkı, onbaşı (Veli Çavuş) ve bölükbaşının Millet Partisinin odacısı Mustafa amcanın cenaze törenlerinde gösterdiği vefayı Muammer Baran'a da göstermiş. O 29 Nisan 2004 Perşembe günü aramızdan ayrıldığında, haber bir anda kulaktan kulağa yayılmış. Günlük telefon görüşmelerinde konu olmuş, böylelikle sadece Karaman değil Türkiye, hatta dünyanın haberi olmuştur. 30 Nisan 2004 Cuma günü işini gücünü bırakan binlerce Karamanlının katıldığı bir törenle yaşayacağı yeni adresine taşınmıştır.

Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (24-08-2009 12:04 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu