[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #15399  22-08-2009 22:52 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
T.C.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

2009-2010 öğretim yılı güz yarıyılında a&觚ağıda belirtilen Lisansüstü Eğitim Programlarına öğrenciler alınacaktır.

KONTENJANLAR: (için Enstitü isimlerinin üzerine tıklayınız)
ATATÜRK &觘LKELER&觘 VE INKILAP TAR&觘H&觘 ENST&觘TÜSÜ ADL&觘 TIP ENST&觘TÜSÜ DEN&觘Z B&觘L&觘MLER&觘 VE &觘&觙LETMEC&觘L&觘Ğ&觘 ENST&觘TÜSÜ SAĞLIK B&觘L&觘MLER&觘 ENST&觘TÜSÜ SOSYAL B&觘L&觘MLER ENST&觘TÜSÜ TEZS&觘Z YÜKSEK L&觘SANS

BA&觙VURU KO&觙ULLARI:

l- Mezuniyet Ko&觚ulu
Yüksek Lisans ve &觘kinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına ba&觚vurabilmek için lisans derecesiyle mezun olmak ve ba&觚ka bir yükseköğretim programında kayıtlı bulunmamak.
Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programına ba&觚vurabilmek için yükseköğretim kurumunun ilgili bölümünden lisans derecesiyle mezun olmak ve ba&觚ka bir yükseköğretim programında kayıtlı bulunmamak.
Doktora ve sanatta yeterlilik programlarına ba&觚vurabilmek için yüksek lisans derecesiyle mezun olmak ve ba&觚ka bir yükseköğretim programında kayıtlı bulunmamak.
2- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giri&觚 Sınavı) Ko&觚ulu
Yüksek Lisans, Doktora için;
almı&觚 ve ba&觚vuru sırasında sonuç belgesini ibraz etmi&觚 olmak.
Anasanat Dalları Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik için;
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giri&觚 Sınavı (ALES) ko&觚ulu aranmaz.
3-Yabancı Dil:
&觘stanbul Üniversitesinin 2009-2010 öğretim yılı güz yarıyılı yüksek lisans programına ba&觚vuran adaylar Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 50, Üniversitelerarası Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50, TOEFL sınavından en az (PBT) 477, (CBT) 153 veya (IBT) 53 ve IELTS sınavının her bölümünden en az 5.5 puan veya &觘stanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan sınavdan en az 50 puan almak zorundadır. Bu puanı alamayan adaylar mülakata kabul edilmez.
Sosyal Bilimler Enstitüsü &觘ngilizce programlarına ba&觚vuracak adayların, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Seviye Sınavından (ÜDS) veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (KPDS) veya &觘stanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan sınavdan en az 75 puan aldıklarını yada Üniversitelerarası Kurul Ba&觚kanlığı'nca kabul edilen sınavlardan e&觚değer puanı aldıklarını belgelemek zorundadır.
Doktora ve sanatta yeterlilik programlarına ba&觚vuracak adayların, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 puan, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 55 puan, TOEFL sınavından en az (PBT) 493, (CBT) 167, (IBT) 58 puan veya IELTS sınavından her bölümden 5,9 puan almı&觚 olmaları gerekmektedir. Tüm sınav sonuçları belgelenmelidir.
Yabancı uyruklularda, anadili girmesi gereken yabancı dille aynı olan adaylar, diğer yabancı dillerden veya Türkçe’den sınava tabii tutulurlar. Bu sınavlar &觘stanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü veya TÖMER tarafından yapılır.
NOT: Yükseköğretim Kurulu kararı uyarınca İstanbul dışındaki Üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman ve uzman olanlar başvuruda bulunamazlar.
4- Değerlendirme:
Yüksek lisans programlarına ba&觚vuranlardan(Sosyal Bilimler Enstitüsü hariç), lisans derslerinin not ortalamasının % 20’sinden, yabancı dil sınavı notunun % l5’inden, ALES notunun % 50’sinden, mülakât notunun % 15’inden olu&觚acak toplam notun en az 65’ini alanlardan en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler.
Sosyal Bilimler Enstitüsü tezli yüksek lisans programlarına ve anasanat dallarına ba&觚vuranlardan, lisans derslerinin not ortalamasının %20'sinden, yabancı dil sınavı notunun % l0’inden, ALES notunun % 50’sinden, mülakât notunun % 20’inden olu&觚acak toplam notun en az 65’ini alanlardan en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler.
&觘kinci Öğretim ve Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarına ba&觚vuranlardan, lisans mezuniyet ortalamasının %25’i, ALES notunun % 50’si ve mülakat puanının %25’i alınarak hesaplanacak giri&觚 puanının en az 60 olması &觚artıyla en yüksek puandan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler.
Doktora programına ba&觚vuranlardan(Sosyal Bilimler Enstitüsü hariç), lisans derslerinin not ortalamasının % l0’undan, yüksek lisans kredili derslerinin not ortalamasının % l0’undan, yabancı dil sınavı notunun % l5’inden, ALES notunun % 50’sinden, mülakât notunun % 15’inden olu&觚acak toplam notun en az 70’ini alanlardan en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler.
Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora ve sanatta yeterlik programlarına ve ba&觚vuranlardan, lisans derslerinin not ortalamasının % l0’undan, yüksek lisans kredili derslerinin not ortalamasının % l0’undan, yabancı dil sınavı notunun % l0’inden, ALES notunun % 50’sinden, mülakât notunun % 20’inden olu&觚acak toplam notun en az 70’ini alanlardan en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler.
5- Ba&觚vuru &觘çin Gerekli Belgeler :
a-Yüksek Lisans programlarına ba&觚vuru için, lisans diploması veya mezuniyet belgesinin, Doktora ve sanatta yeterlilik programlarına ba&觚vuru için yüksek lisans diploması yada yüksek lisans mezuniyet belgesinin noter yada ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti. (2’&觚er adet); Yurt dı&觚ındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu adaylar ve aynı durumdaki Türk vatanda&觚larının diploma ya da mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) düzenlenecek denklik belgesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.
b-Lisans ve yüksek lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin ba&觚arı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgelerinin noter onaylı yada ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti (1’er adet);
c-ALES sonuç belgesinin onaylı sureti, l adet.
d-KPDS, ÜDS, TOEFL veya IELTS Sonuç Belgesinin noter onaylı sureti (1 adet) yada &觘stanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan sınav sonuç belgesi,
e-Erkek adayların lisansüstü öğrenim görmek üzere bir enstitüye ba&觚vurmasında askerlik açısından sakınca bulunmadığını gösteren, ilgili askerlik &觚ubesinden alınmı&觚 bir yazı (Yabancı uyruklu adaylar bu bent hükmüne tabi değildir),
f-2 adet vesikalık (4,5x6 cm.) fotoğraf. (Fotoğraflar, kılık kıyafet genelgelerine uygun olmalıdır.),
g-Önkayıt için T.C. Ziraat Bankası Beyazıt &觙ubesi 44782285-5012 nolu hesaba 100,00-TL yatırmaları (Üniversitemiz Ara&觚tırma Görevlisi kadrosunda bulunanlardan ön kayıt bedeli alınmayacaktır) ve dekontun bir örneğini ba&觚vuru sırasında ilgili enstitüye vermeleri gerekmektedir. (Banka dekontunda adayın adı, soyadı, ba&觚vuru yapılan enstitünün adı ve enstitü ön kayıt bedeli ibaresi yer alacaktır.)
6- Yatay Geçi&觚 Ba&觚vuru Ko&觚ulları:
Lisansüstü eğitimine ba&觚larken Lisansüstü Eğitim Sınavı (LES)/Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giri&觚 Sınavı (ALES) için Üniversitemizin aradığı puana sahip olup, kayıtlı olduğu yükseköğretim programında en az iki yarıyılda derslerini tamamlamı&觚 olmak.
(Yatay geçi&觚 ba&觚vurusu için gerekli belgeler ilgili Enstitü Müdürlüğünden öğrenilecektir.)
7- Ba&觚vuru, Sınav, Mülakat ve Kayıt Tarihleri:

Başvuru Tarihleri

03.08.2009 - 14.08.2009
Yabancı Dil Sınavı
19.08.2009
Mülakat
26.08.2009 - 27.08.2009
Kesin Kayıt
07.09.2009 - 11.09.2009

ADAYLARIN DİKKATİNE:

l- Başvuru, sınav ve kesin kayıtlar için Enstitülere şahsen başvurulacaktır.
2- Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
3- Başvuru ve kesin kayıt süreleri uzatılmayacaktır.
4- Başvuru sırasında alınan belgeler iade edilmeyecektir.
5- Yabancı Dil Sınavı İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nde yapılacaktır.
6- Önkayıt için ödenen ücret hiçbir koşulda iade edilmez.

ENSTİTÜLERİN ADRESLERİ

Adli Tıp Enstitüsü
&觘stanbul Üniversitesi Cerrahpa&觚a Tıp Fakültesi
Cerrahpa&觚a/ &觘stanbul

Atatürk İlkeleri ve &觘nkılap Tarihi Enstitüsü
&觘stanbul Üniversitesi Rektörlük Merkez Bina Beyazıt/&觘stanbul

Deniz Bil. ve &觘&觚l. Enstitüsü
Müşkile Sk. No:1 Vefa/&觘stanbul

Fen Bilimleri Enstitüsünün adresi
Bozdoğan Kemeri Cad. No:6 Vezneciler/&觘stanbul (Vezneciler Hamamı Sokağında, &觘&觚itme Engelliler Okulu Yanı)

Sağlık Bilimleri Enstitüsü
&觘stanbul Üniversitesi Cerrahpa&觚a Tıp Fakültesi
Cerrahpa&觚a/ &觘stanbul

Sosyal Bilimler Enstitüsünün adresi
Besim Ömer Paşa Cd.Kaptan-ı Derya Sk. Beyazıt/&觘stanbul

&觘.Ü.Yabancı Diller Bölümü
Kirazlı Mescit Sk.No:31 Süleymaniye/&觘stanbul

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-15 06:06
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 41 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering