[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #15299  13-08-2009 14:29 GMT+2 saat  

didem


Süper Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 64.9%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 908
Şehir: .....
Ülke:
Meslek: _____=)
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
[URL=http://img522.imageshack.us/i/babagannusmeze.jpg/][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/4518/babagannusmeze.jpg[/IMG][/URL]

Malzemeler:
1 adet Kemer patlıcan
1/4 su bardağı çırpılmış yogurt
2 Çorba kaşığı Tahin
1 Çorba kaşığı Limon suyu
2 diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
Süsleme için ince kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber ve Tuz


TARİFİ:
Patlıcanı çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyiniz. Közlemeden sonra ılımaya bırakınız. Ilımış patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımı ile yanmış kabuklarını soyunuz.

Patlıcanı küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyunuz. Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüş sarmısağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz. Limonuda ilave ederek karıştırınız.

Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağını gezdiriniz, kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servise hazırdır.

__________________
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu   

Etiketler: BABAGANNUŞ