[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #15065  02-08-2009 17:45 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Forumlarda Saygıdeğer Biri Olmak İçin 13 Altın Kural


1-) "Bilgisayar başındayım", "istediğimi yapabilirim" diye düşünmeyin.İnsanlara saygılı olun. En azından gerçek hayatta olabildiğiniz kadar.

2-) Küfür etmeyin. Küfür edenleri uyarın. Forum hariç istediğiniz yerde istediğiniz kadar küfür edebilirsiniz. Ama burası ortak kullanılan bir alan.

3-) Boş paylaşım yapmayın.

4-) Noktalama işaretlerine dikkat edin. Anlaşılan cümleler kurun.

5-) Açılan başlıklara boş mesajlar atmayın. Atılan boş mesajlar sadece mesaj sayınızı yükseltir kalitenizi belli etmez.

6-) İnsanlarla polemiğe girmeyin. Tartışmayın demiyoruz tabii ki tartışacaksınız. Forum bunun için vardır. Tartışma kavgaya dönüştüğü anda yöneticilere başvurun.

7-) İnsanların fikirlerine saygı duyun. Size karşı yapılan eleştrilere kulak asın.

8-) Unutmayalım ki forumun en saygı değer kullanıcıları insanlara en çok yardım eden, en güzel paylaşımları yapan kişilerdir.Bu tip kişileri kendinize örnek alın. ( ve kesinlikle yapılan emeğe saygı duyun ki sizinkinede saygı duysunlar )

9-) Forumda belli bir seviyeye ulaştığınızı düşünüp diğer insanları küçük düşürmeye çalışmayın. O kişi ne kadar da acemi olsa sizde o yollardan mutlaka geçtiniz.

10-) İnsanlara yaşlarına göre, rep gücüne göre, mesaj sayına göre muamele yapılmamalıdır.

11-) Forum İçerisinde yönetime yardımcı olmalı onlarda bizim gibi insan bazı detayları gözden kaçırabilirler. Onlara yardımcı olmak üye'nin görevlerinden biridir.

12-) Mesaj yazacağımız her konuyu tamamen okumak, konunun ağırlığına göre mesaj yazmak yada smiley eklemeliyiz . Unutmayalımki bize komik gelen bir konu başkasını üzebilir o yüzden konuyu tam okuyup tam yorumlayıp tam emin olup ona göre bir şeyler yapacağız.

13-) Forumun yürümesi için konulan kurallara uyun. Bu tip etik kuralları aklınızdan hiç bir zaman çıkarmayın. Bu kurallar forumdaki her kuraldan önce gelir.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu