| Yazar | Mesaj #14936 13-07-2009 11:58 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
yemekteyizde banunun yaptığı tatlı aşkı memnu
Tatlısının(kremasının) Malzemesi:
1 lt süt
1 yumurta
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema (200ml’lik paketlerden)

Sosunun Malzemesi:
1 paket kremşanti
500 gr çilek
Arzuya Göre dondurma
Milföy:
4 adet milföyü elinize biraz açın kenarlara doğru genişletinki pişerken kabarmasın.Hamurun paketinde yazan dereceye göre 10-15 dk üzeri çok kızarmadan kıtır kıtır olana kadar kızartın.Fırından alın.
Tatlının Hazırlanışı:
Krema hariç bütün malzemeler muhallebi yapar gibi tencerede pişirin pişmeye yakın kremasını içine ekleyip mikser yardımıyla çırpın ve ılık bir kabın içerisine boşaltıp buzdolabına atın.2-3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman milyöfleri 4-5 parçaya bölüp tabağa yerleştirin.Üzerine hazırladığınız kremadan ve 3-4 parçaya bölünmüş çilekten koyun.Arzu ederseniz dondurmada ekleyebilirsiniz.
Çok basit ve çok lezzetli bir tatlıdır.
Afiyet Olsun
Tatlısının(kremasının) Malzemesi:
1 lt süt
1 yumurta
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema (200ml’lik paketlerden)

Sosunun Malzemesi:
1 paket kremşanti
500 gr çilek
Arzuya Göre dondurma
Milföy:
4 adet milföyü elinize biraz açın kenarlara doğru genişletinki pişerken kabarmasın.Hamurun paketinde yazan dereceye göre 10-15 dk üzeri çok kızarmadan kıtır kıtır olana kadar kızartın.Fırından alın.
Tatlının Hazırlanışı:
Krema hariç bütün malzemeler muhallebi yapar gibi tencerede pişirin pişmeye yakın kremasını içine ekleyip mikser yardımıyla çırpın ve ılık bir kabın içerisine boşaltıp buzdolabına atın.2-3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman milyöfleri 4-5 parçaya bölüp tabağa yerleştirin.Üzerine hazırladığınız kremadan ve 3-4 parçaya bölünmüş çilekten koyun.Arzu ederseniz dondurmada ekleyebilirsiniz.
Çok basit ve çok lezzetli bir tatlıdır.
Afiyet Olsun





