[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14762  21-06-2009 18:35 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Çocuklar Öğrenciler Tatilde Neler Yapmalıdır?

Okulların tatile girdiği şu günlerde çocukların kendi aralarında ders çalışma planlarını duydukça kendi çocukluğum aklıma geliyor.

Bizlerde her öğrenci gibi öğrencilik yıllarımızda tatilde ders çalışma planları yapardık. Öğrencilik psikolojisi olacak ki, tatillerde ders çalışmak için bütün kitapları köye götürürdük. Tatilde ders çalışmak için her gün kendi kendimize söz vermemize rağmen ders çalışmadan tatili bitirirdik.

Tatilde, televizyon, bilgisayarımız olmadığı için bağ bahçeden ve oyundan kalan zamanlarda da kitap okurduk. Tatilde ders olarak da ÖSS ve ÖYS sınavlarına hazırlanmak olmuştur.

Tatilde çocuklara, ders çalışma konusunda psikolojik baskı uygulanmamalıdır. Çünkü dokuz aylık eğitim öğretin döneminde bunu yapmayan çocukları tatilde bunu hiç yapmazlar. Hem kendinizi hem de çocukları sıkıntıya sokmayınız.

Çocuklar için tatilde yapılacak en iyi etkinliğin; sosyalleşmesi açısından oyun, dil ve yorumlama yeteneğinin gelişmesi için kitap okumak olduğunu aldığım eğitimle daha iyi anladım.

Çocuklar tatilde, gönüllerince eğlenmekten ve oyun oynamaktan mahrum bırakılmamalıdır. Yaşları ne olursa olsun bu çocuklar, her şeyi oyunla öğrenirler. Oyun oynamaktan mahrum bırakılan çocuk, ders çalışma yeteneğinden de mahrum kalacağını unutulmamalıdır.

Çocuğunuzu sınıfı ne olursa olsun her zaman olduğu gibi yaz tatilinde de kitap okumaya teşvik edilmelidir. Çünkü yeni sınav sisteminde sorular yorumlamaya yöneliktir.

Kitap okuyan çocuk; yorumlama yeteneğini geliştirdiği gibi sınavlardaki başarısını, dilini ve en önemlisi kendine güvenini geliştirmiş olacaktır.

Çocuklar tatilde nelere çalışmalılar?

Ana sınıfı ve 1.sınıfa gidecek çocuklara okuma yazma öğretilmemelidir. Bu okulun ve öğretmenin işidir. Çocuklara el kaslarını geliştirici çalışmalarla zihin ve dil gelişimini sağlayacak çalışma ve oyunlar oynatılmalıdır.

İlköğretim 2,3,4. sınıfa gidecek öğrencilere sınıf ve yeteneklerine uygun tatil kitabı ve okuma kitapları alınmalı. Tatil kitapları da tatilde bitirilecek şekilde ayarlanmalıdır.

DPY-B sınavına girecek ilköğretim 5.sınıf öğrencileriyle, DPY-B ve SBS sınavına girecek ilköğretim 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri bu sınavlara bir plan dahilinde her gün azda olsa şimdiden çalışmaya başlamalıdırlar.

DPY-B sınavına girecek lise 1,2,3.sınıf öğrencileriyle, ÖSS’ye girecek son sınıf ve mezun öğrenciler de tatillerini yaparken bu sınavlara hazırlanmayı ihmal etmemelidirler.

Atalarımız:“Yazın başı pişenin kışın aşı pişer” der.

Sonuç olarak;

Çocuklar bireysel ve bilgisayar türü oyunlar yerine, sosyalleşmeleri açısından akranlarıyla oynamaları teşvik edilmeli.

Çocukların okulda ve sınavlarda daha başarılı olmaları için seviyelerine uygun olan kitaplardan her gün azda olsa okumaları teşvik edilmeli.

Çocuklar hem tatillerini yapmalarını hem de her gün azda olsa girecekleri sınavlara hazırlanmaları sağlanmalı.

Tatilini en iyi şekilde değerlendiren çocuklar, okulda ve hayatta daha başarılı olacağı unutmamanız dileğiyle...

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu