[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #1934  27-03-2007 12:51 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş

Bir süredir işlemci devi Intel'in yeni bir fabrika yatırımı yapacağına dair haberler ortalıkta dolaşıyordu. Hatta firmanın bu yatırımını kaçırmak istemeyen Hindistan'ın bile hükümet bazında seferberlik ilan ettiği söyleniyordu. Ama özellikle Çin ağırlıklı söylentiler doğru çıktı ve Intel resmi olarak Çin'e yeni bir fabrika yatırımı yapacağını duyurdu. Hızlı büyüyen ekonomisi ile özeliikle G8 ülkelerini şimdiden korkutmaya başlayan ve yapılan bazı projeskiyonlara göre, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük ekonomisi olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan ucuz işçiliğin merkezi Çin ciddi bir yatırımı kazanmış oldu.

Gelen bilgilere göre, Intel'in yapmayı planladığı yeni fabrika firmaya yaklaşık 2.5 milyar $'a mal olacak ve 2010 yılında tamamlanacak. Fab68 olarak tanımlanması beklenen ve 300mm wafer üretecek yeni fabrika'nın Çin'in kuzeyinde yer alan Dalian'a kurulacağı ifade ediliyor. Yaklaşık 15 yıldır yatırımlarını belli bazı bölgelerin dışına çıkarmayan Intel'in yeni Çin fabrikası bu anlamda firmanın Asya'da yaptığı ilk önemli fabrika yatırımı olacak. Yeni fabrika ile birlikte özellikle bilişim firmalarına adına artık son derece önemli bir konuma gelen Asya pazaraına yönelik olarak Intel servis kalitesini de yükseltmeyi heefliyor.

Not: Geçtiğimizin yılın son döneminde AMD'de Şangay'da yeni bir araştırma geliştirme laboratuvarı açmıştı.

Intel'in yeni yatırımı hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlere buraya tıklayabilirler.

AMD ise Intel'in Çin'e yeni fabrika kurmasından memnun. Çin kaynaklarından gelen haberlere göre, Intel'in yeni fabrikası hakkında AMD'den gayet olumlu mesajlar gelmiş. Zira Çin'in IT endüstrisinin gelişimi açısından yatırımı memnuniyetle karşılayan AMD ayrıca yeni fabrika ile sektör içi rekabetin artacak olmasının da önemini vurgulamış.

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (07-04-2008 14:22 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu