[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14568  18-05-2009 20:20 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş


meçhul askerler sahteymiş !

Bolu'da müteahhitlik yapan Seyran Bayseç, "Çanakkale Kahramanları" fotoğrafında yer alan İbrahim Bayseç'in babası olduğunu, ancak fotoğrafın Çanakkale'de değil, Çiğli'de çekildiğini söyledi.

Bolu'da müteahhitlik yapan 65 yaşındaki Seyran Bayseç, Çanakkale Kahramanları fotoğrafında yer alan uzun boylu kişinin babası olduğunu ve fotoğrafın 1944 yılında İzmir Çiğli Hava Üssünde Almanlar tarafından çekildiğini belirtti.
Köylerine 1944 yılında demir yolu yapmak için bir Alman firmasının geldiğini ve köyde iki ay kaldıklarını ifade eden Seyran Bayseç, "Firma köyümüze 1944 yılında Bolu Dağı'ndan tren hattı geçirmek için gelmiş. Firma Bolu Dağı'ndan tren hattı geçmeyeceğini görünce köyde, 'bizim iş yerimiz var çalışmak isteyen varsa bizimle geldin' demişler. Babamlarla birlikte 12 kişi İzmir'e çalışmak için gitmiş. İzmir'den işten ayrılırken bu fotoğrafı o firmada çalışan bir Alman vatandaşı çekmiş. Bu fotoğraflar ortaya çıkınca fotoğraftakinin babam olduğunu gördüm. Bu fotoğrafta yer alan kişinin babam olduğunu tüm köylü biliyor. Babamın yanında bulunan kişi de komşumuz Niyazi Yıldırım'' dedi.

Fotoğrafta yer alan babasının üzerindekilerinin asker elbisesi değil işçi elbisesi olduğunu da söyleyen Bayseç, "Üzerlerindeki, orada verilen işçi elbiseleri. Fotoğraf 1944 tarihinde çekildi. Babam bu fotoğraf çektirildiğinde 18-19 yaşındaydı. Babam 1.5 yıl sonra askere gitti. Siirt'te jandarma olarak askerliğini yaptı. Genel Kurmay Başkanlığına babamla ilgili yazı yazdım ve oradan bilgi almak istedim. Babam askerlik döneminde görterdiği başarılardan dolayı ödüllendirildi. Babamın aldığı ödül sayesinde ev yaptırdık. Ben bu fotoğrafı ilk gördüğümde babamı tanıdım. İnsan babasını tanımaz mı" diye konuştu.
Fotoğrafın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Başbakan'a karşı kullanıldığını ifade eden Seyran Bayseç, "Ben fotoğrafla ilgili olarak CHP'ye de şikayette bulundum. Oradan bana fotoğrafı Alman arşivinden aldıklarını ve kullandıklarını söylediler. Ben de babamdan başka birini bulamadınız mı dedim. Konuyla ilgili olarak şikayetçi olmak istedim. Bana çok paran gider dediler. Ben de param olmadığı için şikayetçi olmadım. Bu fotoğrafla halkı aldatıyorlar. Ben babamın değil, dedemin Çanakkale harbinde olduğunu bildiğim için halkı uyarmaya çalışıyorum. Bu fotoğraf savaşta değil, İzmir Çiğli Havalaanında çekilmiştir" şeklinde konuştu.
Seyran Bayseç, annesi ile babasının gençlik yıllarında çektirdiği siyah beyaz fotoğrafı da göstererek, fotoğraftaki kişinin babası olduğunu kanıtlıyor.

----------------------------------------

Çanakkale'nin Fedakar Havacıları adıyla Türkiye çapında e-mail ile herkese ulaştırılan, posterleri yaptırılıp neredeyse tüm kamu kurumlarına binlercesi satılan fotoğraf "yalan" olduğu ifade edildi.

Bir televizyon programında fotoğraf üzerinde yapılan tartışmada fotoğrafın Çanakkale Savaşı'nın gerçekleştiği 1915 yılında değil savaştan çok sonra 1918 yılında çekildiği anlaşıldı.

Üstelik fotoğrafta görünen ve Osmanlı askeri olduğu iddia edilen kişilerin de asker değil yıllar sonra savaşın yapıldığı alandan hurda toplayan kişiler olduğu belirtildi.

Fotoğraf ilk kez ODTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Bülent Yılmazer tarafından Çanakkale Zaferi'nin 90. Yılı etkinliklerinde yaptığı sunumla kamuoyuna sunuldu. Fotoğrafı Çanakkale'de Osmanlı ordusu adına pilot olarak görev yapan Emil Meinecke'ye ait bir fotoğraf albümünden aldığını belirten Yılmazer albümde fotoğrafın altında da "Türk askerlerinin gururu 1915" yazdığını kaydetti. Büyük ilgi gören fotoğraf poster yapılarak çoğaltıldı ve "Çanakkale Hava Savaşları" isimli bir kitapta kullanıldı.

SAHTE İDDİASI

Ancak Emekli Polisler Derneği'nin yayını olan Türkiye Polis Dergisi'nde yer alan bir yazıda bu fotoğrafla insanların kandırıldığı ve haksız kazanç elde edildiği ileri sürüldü. Bu iddialar bir televizyon programına da konu oldu. Derginin editörü Suat Demirci ile Bülent Yılmazer'in katıldığı programda, Yılmazer fotoğrafın arkasında yer alan "Çanakkale 1918" yazısının ortaya çıkmasıyla şaşırdı. Yılmazer fotoğraftaki kişilerin üzerindeki üniformalarla ilgili tartışmada da bunların asker olmayabileceğini kabul etti.

Neden asker olamazlar?

POLİS dergisinde fotoğraftakilerin asker olamayacağı şöyle açıklandı:

* 1915'te Osmanlı ordusu iyi teçhizatlıydı, askerlerin üstü harap değildi.

* Şapkaları soluk değil, ayakkabı yok ama çorapları temiz;

* Uzun boylu askerin üniforması Fransızlarınki gibi soldan düğmeli. Osmanlı'da düğmeler sağda.

* Aynı orduda iki asker çantasını farklı yerde taşımaz.

* Sağdaki askerin giydiği Osmanlı subayı giysisi. Osmanlı'da bir subay ile bir er yan yana böyle duramaz.

Bu mesaj ahmet tarafından düzenlendi (01-07-2010 14:20 GMT+2 saat, ago)
__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21052  30-06-2010 13:52 GMT+2 saat  

_fathoss_


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 3.4%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 20
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
yuuuuuuuuuuh beeee... neler dönüyor.. dünyaya bakk

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21069  01-07-2010 14:20 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
ilginç gerçekten..... eğer sahteyse yazıklar olsun yapanlara !

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21070  01-07-2010 16:44 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Chp'nin başının altından çıkmış baksanıza :D bütün skandallar chp'nin başının altından çıkıyor nedense(!)

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #21074  01-07-2010 20:08 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Alıntı
Can :
Chp'nin başının altından çıkmış baksanıza :D bütün skandallar chp'nin başının altından çıkıyor nedense(!)




__________________
Çevirimiçi durumu