[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14459  16-05-2009 11:18 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Exsir, tarım ilâcı kalıntısını yok ediyor



meyve ve sebzeleri bu ilaç v suyl yakıdığınız takdirde tarım ilacı kalıntılarından arınıyor.
SEBZE ve meyvelerin yüzeyindeki mikroorganizma, ziraî ilâç, kimyasal, gübre, parafin ve toprak kalıntılarını 2-3 dakika içinde yüzde 100’e varan oranlarda temizlediği ifade edilen % 100 bitkisel bazlı sebze-meyve arındırma konsantresi Exsir Sanitizer, bir toplantıyla tanıtıldı.

Kükre Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, ürünün sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

Environne Meyve & Sebze Yıkama Sıvısı 1L

Environne Ürünleri
1 Litre
500 ML
250 ML
250 ML Sprey
Islak Mendil
Environne Fruit and Vegetable Wash 1987'de VegiWash olarak meyve ve sebzelerin üzerindeki mumlu ve yağlı tabakaları söküp atmak ve bunların içinde hapsolmuş tarım ilacı kalıntılarını ve zararlı mikroorganizmaları temizlemek için tasarlanmıştır. Environne bitki özleri ve yağlarından elde edilen, biyolojik olarak doğada çözünebilen etken maddelerden oluşmaktadır. Bunlar greyfurt çekirdeği, portakal ve limon özleri ile erik ve çilek türü meyvelerden elde edilen Polysorbate 20 gibi tamamen bitkisel kaynaklı, zararsız yüzey aktif çözücü ve temizleyicilerdir.

Bağımsız laboratuarların yaptığı testler sebze ve meyvelerin üzerindeki kimyasal kalıntıların Environne (VegiWash) ile yıkandığı takdirde 97% ye varan oranda temizlenebildiğini göstermektedir.

İçerik

Saf su, bitkisel yağlardan elde edilmiş doğal temizleyiciler, sorbitol, greyfurt çekirdeği özü, portakal ve limon özleri.

Ekonomiktir!

2 litre suya sadece 3 çorba kaşığı Environne eklenir. Bu suyla 15 kg meyve-sebze yıkanabilir.

(Öncesinde musluk suyuyla yıkanan meyve ve sebzeler Environne'li suyun içerisinde 1 dakika beklenerek çözünme sağlanır, ardından musluk suyuyla durulanır. Dolayısıyla Environne'li su yıkama suyu değil sadece çözdürme suyu olması sebebiyle 10-15 kg meyve-sebzeyi yıkayana kadar kullanılabilir.)


Kalite Sertifikaları ve Ödüller

Environne VegiWash Amerika'nın en güvenilir kurumu olan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) tarafından kalitesi belgelenmiştir. The Central Rabbinical Congress of the United States and Canada'dan onaylı kosher sertifikasına sahiptir.

EPA ve US Surgeon General besinlerdeki kimyasal ve tarım ilacı kalıntılarına maruz kalan çocuklar kanser, alerji, fiziksel ve zihinsel gelişim bozuklukluarı, öğrenme zorlukları, otizm, şiddet, disleksia gibi sorunlar ile karşılaşma risklerinin çok daha fazla olduğunu belirtmiştir. (her 6 çocuktan biri yukarıdaki sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır).

Nasıl Kullanılır?

Doğrudan uygulama; meyve ya da sebzenin üzerine birkaç damla environne damlatılır. 30 saniye kadar ovalanır ve içme suyu ile iyice durulanır.

Toplu tıkama: marul, üzüm, brokoli, mantar, karbahar yada çilek tarzı meyve ya da sebzeleri yıkamak için yaklaşık 2 litre suya 3 çorba kaşığı Environne eklenir. 1 dakika kadar beklenir, ürünler ovuşturulur ve çalkalanır. İçme suyu ile iyice durulanır.

3 çorba kaşığı Environne ve 2 litre su ile yaklaşık 10-15 kg ürün yıkanabilir.

Sadece su ile yıkarsak ne olur?

Su tek başına yağ bazlı kimyasalları ve mumlu tabakayı temizleyemez. Birtakım kimyasal kalıntılar ve mikroorganizmalar bu mum tabakasının altında kaldığından meyve ve sebzelerinizin tam temizliği için bu tabakanın temizlenmesi son derece önemlidir.

Meyve-Sebzeleri sirke ile temizliyorum, yeterli değil mi?

Meyve ve sebze temizliğinde sirke kullanımı yanlış. Yapılan araştırmalara göre bakterileri öldürmek için kullanılan sirke asidik olduğundan, zirai ilaç kimyasalları asidik ortamda daha kararlı hale geliyor. Tarımda kullanılan zirai ilaçlar sulamaya ve yağmura dayanıklı olması için yağ ve petrokimya bazlı üretilir.

Kimler Environne Kullanmalı ?

Sağlığına önem veren herkes kullanmalıdır, ama özellikle:

Hamile Bayanlar ve Emziren Anneler :

Aldıkları en küçük miktarlardaki kimyasallar bile doğrudan çocuğa geçmekte ve bu küçük miktarlar henüz bağışıklık sistemi ve organları gelişmemiş olan bebeğe oldukça zarar verebilmektedir.

Çocuklar :

Alınan küçük miktarlardaki kimyasallar yetişkinler için daha az risk taşısa da hücreleri sürekli hızla çoğalan çocuklar için çok risk teşkil etmektedirler.

Tedavi Gören Kanser Hastaları :

Özellikle kemoterapi alan hastaların bağışıklık sistemleri aldıkları ilaçlardan dolayı çökmektedir. Bu nedenle dışardan gelebilecek bakteri, virüs ve kimyasal gibi risklerden uzak durmaları gerekmektedir. Normalde bol bol sebze ve meyve yemesi gereken bu tür hastalar bu risklerden dolayı diyetlerinden sebze ve meyve çıkarılmaktadır.

Yaşlılar :

Yaşlandıkça bağışıklık sistemimiz zayıflamaktadır ve hastalık nedeni olabilecek bakteri, virüs ve kimyasal gibi unsurlar yaşlılar için genç ve sağlıklı insanlara göre çok daha fazla risk teşkil etmektedir.

Sağlığına önem veren tüm bireyler :

Sağlıklı yaşamak isteyen ve sağlığına önem veren tüm bireylerin sağlıklı olmak için günlük beslenme alışkanlıklarında bol bol sebze ve meyve yemeleri gerekir. Ancak sağlıklı olayım derken sağlığını kaybetmemek için yedikleri bu sebze ve meyvelerin zirai ilaç kalıntıları, bakteri ve virüs gibi zararlılardan arınmış olması şarttır.

VegiWash ürünlerinizin yanlışlıkla içilmesi riskli midir?

Hayır. Ürünümüz insan vücuduna zararlı hiçbir toksik madde içermemektedir. Tamamen doğal maddelerden üretilmiştir.

Mevsimi olmadığı halde bazı sebze ya da meyveler nasıl bulunabiliyor?

Çok değişik meyve ve sebze türleri olması ve bunların dünyanın dört bir yanından bize ulaşabilmesi bazı ürünlerin yıl boyunca tüketimde olmasını sağlamaktadır. Bazı ürünler ise sadece yılın belli döneminde yetişir ve toplanır. Belli dönemlerde yetişen ürünlerin yıl boyu tüketilebilmesi için üreticiler tarafından çeşitli yöntemlerle (bazı kimyasallar ya da mum tabakası kullanılarak) dış etkenlere karşı korunur.

Satın aldığımız meyve ve sebzeler temizlik açısından yeterince güvenilir midir?

Hayır!, besinler göreceli olarak temiz olabilir ama yine de bu konuda uzman sağlık ve gıda kuruluşları (FDA, EPA ve USDA) yiyecekleri çok iyi şekilde yıkanmasını önermektedir. VegiWash meyve ve sebzelerin yıkanmasında oldukça basit ve etkili bir yöntemdir.

Bütün meyve ve sebzeler kirlenmiş midir?

Evet. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmaya göre, dünyadaki bütün sebze ve meyvelerin %80'inden fazlası yüzeysel tarım ilaçları ile kirlenmiştir. Geri kalan %20 kadarı ise organik ürünlerdir ki güvenlik açısından bunların da temizlenmesi gerekmektedir. İnsan teri, yağ, toz ve egzost dumanları gibi yükleme ve taşıma işlemlerinde oluşan kirler de temizlenmelidir.

Organik Nedir?
Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

Ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Daha geniş anlamda çevreyi korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya geri veren, tarımın sürekliliğini sağlamayı hedefleyen ve hatta çalışanlarının menfaatlerini korumaya başlayan toplu bir felsefenin ürünü, bir yaşam biçimi. Organik ürünler vücudunuzun doğal dengesini bozmaz, canlılık verir, tamamen doğadaki organik bitkilerden elde edilir. Saf ve doğal olmayan hiçbir madde içermez.

24 Haziran 1991 tarihinde Avrupa Birliği içinde organik tarım faaliyetlerini düzenleyen 2092/91 sayılı yönetmelik yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Avrupa Birliği'ndeki mevzuata uyum sağlamak üzere Organik ürünlerin üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair 5262 sayılı “Organik Tarım Kanunu” 03.12.2004 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bu kanun gereğince hazırlanan “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” 10.06.2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YETKİLENDİRİLEN
ORGANİK TARIM KONTROL VE SERTİFİKASYON KURULUŞLARI

ALDANMAYIN!

SERTİFİKASI YOKSA ORGANİK DEĞİLDİR!

Organik (ekolojik, biyolojik) tarım ürünleri (bitkisel ve hayvansal ürünler, su ürünleri, tohum, gübre, fide, fidan ve tüm diğer girdiler, gıdalar, vitaminler ve diğer tüm katkı maddeleri ile hammedesi tarım olan tüm sanayi ürünleri) üretecek, işleyecek, pazarlayacak, ithal veya ihraç edecek özel veya tüzel kişilerin faaliyette bulunabilmeleri için aşağıda verilen, Tarım Bakanlığı tarafından yetki almış kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarından biriyle sözleşme yapmaları zorunludur. Gerekli olan sözleşme yapılmadan bu faaliyetlerde bulunulamaz!!!

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #14473  16-05-2009 13:44 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
İlginç birşey. %100 bitkisel olması da şaşırtıcı

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #14751  18-06-2009 19:44 GMT+2 saat  

mg1977


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 0.2%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 1
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Benim bildiğim kadarıyla Ex'sir için ortada onaylanmak diye birşey yok. Bu tür bir ürünle ilgili standart vs olmadığı gibi ürünün testleri vs bitmemiş durumda, daha doğrusu iddia ettikleri gibi her tür test vs yapılmamış durumda. Ürün ile ilgili (yani Ex'sir ile ilgili) Ege Üniversitesi'nin sürekli adı kullanılmış ancak Ege Üniversitesi bunun arkasında durmuyor. Bununla ilgili bir haber çıktı

Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (19-06-2009 01:05 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #14752  19-06-2009 01:06 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
teşekkür ederiz
bahsettiğiniz haber bu :

Konumuz, 29 Nisan 2009 tarihinde hemen hemen tüm gazetelerde yayınlanan bir haberle beraber duyduğumuz ve "tarım ilaçları artık soframıza sos olmayacak" sloganı ile yaygınlaşan bir reklam kampanyası ile hayatımıza girmeye çalışan bir ürün Ex'sir.

Tam adı "Ex'sir Sanitizer %100 Bitkisel Sebze Meyve Arındırma Konsantresi". Üretici firma "Kemal Kükrer" ismiyle sirke ve soslarını bildiğimiz “Kükre Gıda”.

Meyve ve sebzelerin su ile veya diğer geleneksel yöntemlerle (sirke vs.) temizlenip temizlenmediği, "tam" olarak temizlemek için ne yapılması gerektiği hep tartışılır. Burada 2 temel mesele vardır; birincisi meyve-sebzelerde var olan ve insan sağlığı için sorun oluşturan mikroorganizmaların uzaklaştırılması, ikincisi ise meyve-sebzede bulunan toz-toprak, gübre, zirai ilaç vs. kalıntılarının uzaklaştırılması. Mikroorganizmaların belirli bir kısmının, toz-toprak-gübre gibi kaba kirin tamamının suyla iyi bir yıkama sonucu uzaklaştırılabildiği, buna karşın parafin ve zirai ilaç kalıntılarının önemli ölçüde uzaklaştırılamadığı bilinmekte. Bu ürünün iddiası ise sadece mikroorganizmaları ve kaba kiri değil, aynı zamanda parafin ve zirai ilaç kalıntılarını da %100'e varan oranlarda uzaklaştırmak. Ürünün tamamen bitkisel bazlı olduğu da diğer önemli bir özelliği olarak belirtiliyor.

Ürünün tanıtımı ile ilgili yapılan basın toplantılarında, medyada yer alan haber ve röportajlarda hep Kükre Gıda Yönetim Kurulu üyesi Sabri Gülel vardı. Haberlerdeki ve ürünün internet sitesindeki ifadeyle "ürünün fikir babası, ailesinden birçok kişiyi kanserden kaybettiği için gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmeye hizmet edecek bir ürün geliştirme arzusunda olan Gülel ailesinin 3.kuşak temsilcilerinden genç girişimci Sabri Gülel". Bu ürünün pazarlanmasında kullanılan yöntem ve argümanlar ise bizim dikkatimizi çekti ve biraz araştırdık.

Sayın Gülel, Vatan gazetesine verdiği röportajda "ürünün araştırmalarının 21 ay sürdüğünü ve 2008 Nisan sonunda Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi'yle gizlilik anlaşması yaparak çalışmalara başlandığını” belirtmiş. 2008 Nisan'ının üzerine 21 ay eklediğimizde ürünün henüz piyasaya çıkmamış olması gerektiğini veya Ege Üniversitesi'ndeki Gıda Mühendisliği'nin bir Fakülte değil bölüm olduğunu bir kenara bırakarak, böyle bir "gizlilik anlaşması"nın var olup olmadığını ve varsa böylesi bir anlaşmanın ne anlama geldiğini Ege Üniversitesi'ne sorduk. Öğrendiğimiz oldukça ilginçti. Adı geçen ürünle ilgili herhangi bir anlaşma, protokol vs yokmuş (üniversitenin isminin kullanılmasından oldukça rahatsızlardı ve konuyu üniversitenin hukuk birimlerinin incelediğini aktardılar).

Yine Sayın Gülel'in basın açıklamalarında belirttiği "Ege Üniversitesi'nin Gıda Mühendisliği Laboratuvarlarında sayısız testlerden geçirildiği" (hatta ürünün web sitesindeki "Basından Haberler" bölümünde "Hürriyet Daily News" 29.04.2009 tarihli haberde "Ege Üniversitesi'nde yapılan analizlerde, çözeltinin domates yüzeyindeki yağ bazlı kimyasalları %97.36 oranında uzaklaştırdığı" belirtilmiş) bilgisinin doğruluğunu araştırdığımızda ise ilgili firmanın "döner sermaye" kapsamında bazı örneklere bakteriyolojik analiz yapılmasını istediği ve bu analizlerin yapıldığını öğrendik. Ancak burada da önemli bazı noktalar var. Birincisi, ürünün esas özelliği parafin ve zirai ilaç kalıntılarına karşı etkinliği iken sadece bakteriyolojik analiz yapılmış. Daha da önemlisi "döner sermaye" kapsamında yapılan analizlerle ilgili "analiz sonucunda yapılan yorum, sadece bilgi olarak gözönüne alınır" ve "analiz sonuçları yazılı ve görsel yayın araçlarında reklam amaçlı kullanılamaz". Çünkü bir ürünün "uygun olmadığı" bu analizlerle belirlenebilirken, yeni bir ürünün uygunluğu için daha kapsamlı analizlere ihtiyaç olacaktır.

Yine kimi açıklama ve haberlerde bu ürünün dünyada bir ilk olduğu, kimilerinde Japonya'da bir ve ABD'de 2 firmanın benzer ürünlerinin bulunduğu, kimilerinde toz ürün tiplerinin de bulunduğu, kimilerinde ise bu tip ürünlerin bulunduğu ama Ex'sir Sanitizer'in bunlar içerisinde en etkini olduğu belirtilmiş. Su tüketiminden tasarruf sağlanacağı iddiasının sürekli dillendirilmesinden, uygulandıktan sonra durulanması gerekliliğinden (ve bundan kaynaklanan su tüketiminden) pek bahsedilmemesine; taklit olduğu iddiasından, %100 Türk buluşu vurgusuna; ilgili forumlarda "çok memnun olanlardan" (bir örnek: "valla ve billa çok önerilir. hemen kullanın 1 lt. 2 lt. 10 lt. ve diğer lt.lerini alın. hemen alın. exsiri kullanın. sakın kaçırmayın"), "hiç memnun olmayanlar"a (bir örnek: "büyük hevesle aldım... fakat parafini kesinlikle çıkarmıyor. o kadar elmayı ovaladım en az 10 dk beklettim... hala elmada mumlu kısımın kaldığını bıçakla sıyırma ile gördüm) kadar tartışılmasına...

İşin aslı bu ürünün gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bazı şeyler:

Ürün, İl Kontrol Laboratuvarları'nda şu an inceleniyor ve henüz açıklanmış resmi bir sonuç yok. Yani işe yaradığı kanıtlanmamış durumda, hatta zararlı bile olabilir. Buna karşın aylardır piyasada satılıyor.
"Genç girişimciler" "girişmek"ten, gerektiğinde toplumda güvenilirliği olan kimi kurumların isimlerini kullanarak toplumu kandırmayı anlıyor.

bilim-teknoloji

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu