| Yazar | Mesaj #14222 09-05-2009 21:00 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
Düğün Mönüleri (Yemek & İçki Seçimi)
Davet şeklini saptadıktan sonra, sıra menüye karar vermeye gelir. Öncelikle kendi istekleriniz ve beğenilerinizden yola çıkarak, ailelerin yapısı, davetlilerin genel damak tadına uygun çeşitler seçmelisiniz. Anadolu kültürü ile yoğrulmuş bir çevreye, değişiklik olsun diye yabancı mutfaklardan bir çeşit ikram ederseniz, fiyasko olur. Menüyü seçerken isim ve çeşit kalabalığına kanmayın, malzemenin miktarı, lezzeti, sunuşu, temizliği önemlidir. Ağır yemekler seçmeyin, taze ürün tercih edin. Bir çok otelde misafirlerinize sunmak için seçmiş olduğunuz menüyü önceden deneme şansına da sahipsiniz. Otellerde ve catering şirketlerinde menü ücretlendirmesi genellikle etin cinsine ve seçtiğiniz mutfağa göre değişiyor. En çok tercih edilen ve kırmızı et kullanılan menüler orta fiyatlarda iken en pahalı menüler balık eti ve deniz mahsullerine ağırlık verilen menüler. Tavuk eti en düşük bütçeli menülerde kullanılıyor.
Misafirlerinize dilediği kadar içebilmeleri olanağını saşlamak istiyorsanız limitsiz içkili menüleri tercih edebilirsiniz. Yine de kişi başı 2 bardak vb menülerde anlaşırsanız mekan görevlileri ile detayları konuşun. Kişi başı limitli içki olarak anlaştığınızda, alkolsüz meşrubatları da limitli yapıyorlar, bunun yanısıra hiç içki içmeyen bir misafirin içmediği içkileri başka bir misafire vermiyorlar. Yani davette 100 şişe içki şeklinde anlaşma yapmaya yanaşmıyor oteller. Tüm bu detayları net bir şekilde konuşmakta yarar var.
Bazı daha küçük mekanlarda limitsiz yerli içki diye anlaştıktan sonra, düğün ertesinde misafirlerin yabancı içki açtırdıklarını söyleyip sizden ücret talep edebiliyorlar. Geri dönüp kontrol etme şansınız olmayacağı için ödemeyi kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Bütçenizin planladığınızın dışına çıkmaması için bu konuda önceden mekan görevlilerini uyarabilirsiniz.
Catering hizmetleri: Düğün davetini bir otelde gerçekleştirmek isterseniz, sunulanla yetinmeyin. Oteller genellikle kolaylıkla hazırlayabilecekleri çeşitli menüler sunarlar. Ancak bu menüler arasında bir menüden ana yemek, bir diğerinden tatlı seçerek kendi menünüzü yaratıp fiyat isteyebilirsiniz. Özel mekanlar dışında bir yerde düğününüzü kendiniz planlamayı tercih ederseniz kalabalık gruplara yemek davetleri için menüler hazırlayan catering firmalarından da destek alabilirsiniz.
Düğün Bütçesi: Düğün yapabilmek, sevdiklerinizle nikah gününüzü paylaşmak için her bütçeye uygun onlarca alternatifiniz var. Ancak bütçenizi belirleyebilmek için öncelikle davetli sayısını belirlemek gerekiyor. Çünkü yapacağınız tüm organizasyonlarda ‘kişi başı’ tabiriyle karşılaşacaksınız. Öncelikle, gösterişli bir düğünden çok, sıcak bir ortamda, en sevdiğiniz yakınlarınızla beraber olmanın aslında en ideali olduğunu unutmayın. Bütçenizi planlarken ayrıca menü, limitli/limitsiz alkol miktarı, fotoğraf, video, müzik vb tüm kalemlerin ayrı bir maliyet getireceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak ve hangi konuda yaklaşık ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini öğrenmek için Bütçem sayfamızı inceleyebilirsiniz. Otelde düğün yapmayı düşünüyorsanız tercih ettiğiniz bir kaç oteli arayarak davetli adedinizi belirtip tüm fiyatları temin edebilirsiniz. Ancak size davet tarihini ve davetli sayısını soracakları için planlarınızı önceden yapmaya başlamanızda fayda var. Unutmayın ki otellerden alacağınız fiyatlarla ilgili olarak tekrar yüz yüze görüşme yapabilir ve kendinize uygun bir bütçe konusunda anlaşabilirsiniz
Davet şeklini saptadıktan sonra, sıra menüye karar vermeye gelir. Öncelikle kendi istekleriniz ve beğenilerinizden yola çıkarak, ailelerin yapısı, davetlilerin genel damak tadına uygun çeşitler seçmelisiniz. Anadolu kültürü ile yoğrulmuş bir çevreye, değişiklik olsun diye yabancı mutfaklardan bir çeşit ikram ederseniz, fiyasko olur. Menüyü seçerken isim ve çeşit kalabalığına kanmayın, malzemenin miktarı, lezzeti, sunuşu, temizliği önemlidir. Ağır yemekler seçmeyin, taze ürün tercih edin. Bir çok otelde misafirlerinize sunmak için seçmiş olduğunuz menüyü önceden deneme şansına da sahipsiniz. Otellerde ve catering şirketlerinde menü ücretlendirmesi genellikle etin cinsine ve seçtiğiniz mutfağa göre değişiyor. En çok tercih edilen ve kırmızı et kullanılan menüler orta fiyatlarda iken en pahalı menüler balık eti ve deniz mahsullerine ağırlık verilen menüler. Tavuk eti en düşük bütçeli menülerde kullanılıyor.
Misafirlerinize dilediği kadar içebilmeleri olanağını saşlamak istiyorsanız limitsiz içkili menüleri tercih edebilirsiniz. Yine de kişi başı 2 bardak vb menülerde anlaşırsanız mekan görevlileri ile detayları konuşun. Kişi başı limitli içki olarak anlaştığınızda, alkolsüz meşrubatları da limitli yapıyorlar, bunun yanısıra hiç içki içmeyen bir misafirin içmediği içkileri başka bir misafire vermiyorlar. Yani davette 100 şişe içki şeklinde anlaşma yapmaya yanaşmıyor oteller. Tüm bu detayları net bir şekilde konuşmakta yarar var.
Bazı daha küçük mekanlarda limitsiz yerli içki diye anlaştıktan sonra, düğün ertesinde misafirlerin yabancı içki açtırdıklarını söyleyip sizden ücret talep edebiliyorlar. Geri dönüp kontrol etme şansınız olmayacağı için ödemeyi kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Bütçenizin planladığınızın dışına çıkmaması için bu konuda önceden mekan görevlilerini uyarabilirsiniz.
Catering hizmetleri: Düğün davetini bir otelde gerçekleştirmek isterseniz, sunulanla yetinmeyin. Oteller genellikle kolaylıkla hazırlayabilecekleri çeşitli menüler sunarlar. Ancak bu menüler arasında bir menüden ana yemek, bir diğerinden tatlı seçerek kendi menünüzü yaratıp fiyat isteyebilirsiniz. Özel mekanlar dışında bir yerde düğününüzü kendiniz planlamayı tercih ederseniz kalabalık gruplara yemek davetleri için menüler hazırlayan catering firmalarından da destek alabilirsiniz.
Düğün Bütçesi: Düğün yapabilmek, sevdiklerinizle nikah gününüzü paylaşmak için her bütçeye uygun onlarca alternatifiniz var. Ancak bütçenizi belirleyebilmek için öncelikle davetli sayısını belirlemek gerekiyor. Çünkü yapacağınız tüm organizasyonlarda ‘kişi başı’ tabiriyle karşılaşacaksınız. Öncelikle, gösterişli bir düğünden çok, sıcak bir ortamda, en sevdiğiniz yakınlarınızla beraber olmanın aslında en ideali olduğunu unutmayın. Bütçenizi planlarken ayrıca menü, limitli/limitsiz alkol miktarı, fotoğraf, video, müzik vb tüm kalemlerin ayrı bir maliyet getireceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak ve hangi konuda yaklaşık ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini öğrenmek için Bütçem sayfamızı inceleyebilirsiniz. Otelde düğün yapmayı düşünüyorsanız tercih ettiğiniz bir kaç oteli arayarak davetli adedinizi belirtip tüm fiyatları temin edebilirsiniz. Ancak size davet tarihini ve davetli sayısını soracakları için planlarınızı önceden yapmaya başlamanızda fayda var. Unutmayın ki otellerden alacağınız fiyatlarla ilgili olarak tekrar yüz yüze görüşme yapabilir ve kendinize uygun bir bütçe konusunda anlaşabilirsiniz





