| Yazar | Mesaj #13835 27-04-2009 20:26 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
|
| Mesaj 4213 |
| Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
| Meslek: gecelerin adamı :)) |
| Yaş: 37 |
Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır ?
en kolay ve çabuk yapılan yemeklerdendir.
Malzemeler:
1 bütün piliç
1 limon
2 havuç
4 diş sarımsak
4-5 kuru soğan*
5-6 cherry domates*
yarım kg konserve bezelye
2 iri patates
kekik
karabiber
köri
pulbiber
tuz
zeytinyağı
*asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu.

Hazırlanması:
Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun. Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın.
Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün.
Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin. Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun. (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır.)
en kolay ve çabuk yapılan yemeklerdendir.
Malzemeler:
1 bütün piliç
1 limon
2 havuç
4 diş sarımsak
4-5 kuru soğan*
5-6 cherry domates*
yarım kg konserve bezelye
2 iri patates
kekik
karabiber
köri
pulbiber
tuz
zeytinyağı
*asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu.

Hazırlanması:
Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun. Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın.
Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün.
Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin. Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun. (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır.)





