[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  

Yazar Mesaj   #13107  13-04-2009 18:30 GMT+2 saat  

moonlight

Admin

Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Facebook'ta Paylaş
viyolonsel, piyano, bendir, kudüm ve yeri geldiğinde de saz. neden mi saz? klasik türk müziği sistemi içindeki formlardan birisi de türküdür. türkü formu icra edilirken kullanılır.

bu arada bu başlık "klasik türk müziği veya türk müziği" olarak açılmalıydı. çünkü; klasik türk müziği içeriğinde "türk sanat müziği" başlıklı bir forma rastlayamazsınız. yoktur!

kanun ve ud klasik türk müziğine sonradan mı girmiştir acaba? emin olamadım.

keman pek çok isimle türk müziğinde yer alır.fino, meydan, kız, tam keman, kemançe, sinekeman gibi..

tanbur, iki çeşidi ile türk müziğinde kullanılır;kız tanburu ve meydan tanburu.

santur;musevi çalgısıdır esasen.

lavta;bu da roma geleneğinin çalgısıdır ama türk müziğinde de kullanılmıştır.

def;çalana defzen denir, üç usulle çalınır, çarpma, fiske, ahenk.

çeng ve rebab;acem kültüründen gelme iki musiki aletidir.

piyano oldukça geç girmiştir türk müziğine ama çabuk kabul görmüştür.

bunların dışında kullanılmış ama, unutulmuş pek çok müzik aleti vardır mesela;

punkar, cura zrna, berbet, ravza, şeştar, yemeni dümbeleği, dankiya düdüğü, mıskal, çağana, fincan sazı gibi...

klarnet ve ney,

" bu soruya ilk yanıt veren üye mesajını silmiş. yazdığım ilk mesajda diğer enstrumanları tamamlamaya çalışmıştım. o nedenle diğer enstrumanları yinelemek istemediğimden yazmadım. kanun ve ud özellikle de lavta türk müziği'nin temel enstrumanlarındandır. "

doğal enstrumanlardan biri de ses, sesimiz ...

rebab. bas sesli kemençe de diyebileceğimiz bu enstrüman, üç telli olup yay ile çalınmaktadır. tok, davudi sesi viyolonseli andırır. klasik türk müziğinde sadece rebab için yazılmış bazı eserler de mevcuttur.

rebab'ı merak edenler için kaçırılmaması gereken tek albüm!

1994 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’yla yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde, bant ve CD kayıtlarında çalgısını icra eden Mehmet Refik Kaya, solo albümünde oldukça geniş bir coğrafyadan müzikal repertuar sunuyor.

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2026-01-11 21:45
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 121 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering