[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13058  12-04-2009 18:55 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Batman'da 'estetik' patlama

Batman'da iki devlet hastanesi vardı. 5 özel hastane açılınca estetiğe talep arttı
Türkiye’de kişibaşı milli gelir sıralamasında 60’ıncı, gelişmişlik sırasında 70’inci durumda olan, işsizlikte ilk 20 il arasına giren, nüfusunun yüzde 50’sinin yeşil kartlı olduğu Batman’da adeta özel hastane patlaması yaşanıyor.

İki devlet hastanesinin bulunduğu şehirde beş özel hastane faaliyet göstermeye başladı. Özel hastanelerden dördü 100 yatakla hizmet veriyor. Medikal Park, Dünya Hastanesi, Batman Hastanesi, Farabi Hastanesi ve Yaşam Hastanesi şehirde faaliyet gösteriyor. Özel Alman Hastanesi de 2008 yılı sonunda Batman’da hastane açacak.

Batman’da özel hastane sayısının artmasının en önemli nedeninin hükümetin uyguladığı sağlıkta dönüşüm projeleri olduğu belirtiliyor. Batman’daki yoğun olarak devlet hastaneleri yeşil kartlılara hizmet verirken, sosyal güvence kapsamında olan diğer kişilerin özel hastanelerden hizmet aldığı belirtiliyor.
Batman’daki hastanelerde uygulanan tedavilere bakıldığında son dönemde estetik ameliyatların artması dikkat çekici. Şehirde bazı tahminlere göre aylık 80 dolayında burun estetiği ameliyatı yapılıyor. Medical Park Hastanesi doktorlarından Doçent Dr. Nedim Sarıfakıoğlu, dört ayda kendisinin yaptığı burun estetiği ameliyatı sayısının 200’ü bulduğunu söylüyor. Bir burun estetiği ameliyatı fiyatının 1000 ya da 1500 YTL arasında değiştiği belirtiliyor.

Yeni hastane geliyor

Bu arada Batman’da 250 yataklı bölge hastanesi de tamamlandı. Açılışı için sonbahar ayları bekleniyor. Hastanenin açılışının Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim startını vermesinin ardından yapılacağı belirtiliyor. Aynı tarihte selzedeler için TOKİ’nin yaptırdığı 1202 konutun da hak sahiplerine teslim edileceği bildiriliyor.

170 kişi çalışıyor, 7.200 kişi sıradaBatman’da modern anlamda özel sektörün yatırımı Çankırılı işkadını Aynur Bektaş ile ortağı AKP’nin Belediye Başkanı ve milletvekili aday adayı Salih Güneştekin’in kurdukları Hey Tekstil. Valilik, şirkete verdiği desteği Özel İdare bünyesinde yer ayırarak göstermiş. Dünyaca ünlü markalara üretim yapan şirkette 170 kişi çalışıyor. Ocak ayında faaliyete geçen şirkette çalışmak için 7 bin 200 kişi başvuruda bulunmuş. Hey Tekstil yatırımı işsizlik sorununu gözler önüne seriyor. Kasım ayında daha büyük bir yere geçecek olan şirket o zaman 1500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.

OSB’de 75 işyeri var, 60’ı boş

En büyük iki sorunu işsizlik ve yoksulluk olan Batman’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 75 işyeri bulunuyor. Bunların sadece 15’i faaliyette. Aralarında iki un fabrikası, 2 alçı fabrikası, bulgur, mermer ve mobilya fabrikasının bulunduğu faal işyerlerinde toplam 500 dolayında işçi çalışıyor. Kent merkezinde yeni açılan alışveriş merkezi World Markt’ta 30’u sigortalı toplam 120 kişi çalşıyor. En büyük istihdam alan TPAO’da 1.200, Tüpraş’ta ise 600 kişi istihdam ediliyor.

5 bin kişi korucu olmayı bekliyor

Batman’da 3 bin kişi koruculuk yapıyor. Korucu ekibine 1500 kişi ile katılan Şego aşireti lideri Hüseyin Yaşar, işsizliğe dikkat çekerek şunları söyledi: “Eskiden 2 ton tütün üreten kişi ailesiyle Batman’da, kasaba ve köyünde yaşardı. Terörün en yoğun olduğu yıllarda insanlar tütün ektiği için köyünü terk etmedi. Tütün ekimine sınırlama geldi. Terörün yapamadığı oldu ve insanlar göç etti. Bizim aşirete bağlı 1.100 korucu var. 5 bin kişi ise sırada.”

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu