[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13052  12-04-2009 18:40 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Bilim enerjiyi de kablosuz nakletmeyi başardı. Bu buluşla, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, MP3 çalar gibi elektronik cihazları şarj etmek için kullanılan kabloları tarihe gömecek...



Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bir teknoloji, elektronik cihazların kablo kullanmadan şarj edilmesini sağlayacak. ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitesinden bilim adamlarının geliştirdiği sistem, asırlardır üzerinde kafa yorulan ve kablosuz güç iletmeyi amaçlayan kavramdan hareket ederek, metrelerce uzaktan çalışabiliyor.

Araştırmaya katılan bilim adamlarından Doçent Marin Saljacic, elektrik enerjisinin kablosuz nasıl iletilebileceğini uzun süre düşündüklerinde, birer fizikçi olarak, belirli bir frekansta enerji uygulandığında, cismin titremesine yol açan "rezonans" olayını anımsadıklarını belirtti.

Aynı frekansta rezonans yapan iki cismin çok güçlü şekilde birbirlerine bağlandıklarını belirten Slojacic, "Bir enstrümanda bir akort çaldığınızda, aynı akustikteki diğer enstrüman bu akordu alacaktır, gözle görünür şekilde titreyecektir" dedi. Amerikalı bilim adamları, araştırmalarında akustik titreşimler yerine elektromanyetik dalgaların rezonanslarını kullandılar. Elektromanyetik radyasyon, radyo dalgaları, kızılötesi ve röntgen ışınlarıyla yayılıyor.

Araştırma ekibi, çalışmalarında, enerjiyi tüm yöne dağıttıklarından yeterli enerji nakletmeyen radyo antenlerinin ilettiği gibi elektromanyetik radyasyon yerine, "uzun rezonanslı" denilen "ışınımsal olmayan" bir sistem kullandılar. Henüz teori aşamasında olan, ancak bilgisayar modeli ve matematik verileri çalışan sistem sayesinde 3 ila 5 metre uzaklıktan enerji transferi mümkün olabilecek.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu