[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13037  11-04-2009 16:01 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
DAMAT adayları Türk geleneklerinde damatlığı kız tarafı, gelinliği ise erkek tarafı almaktadır unutmayın. Bu gelenek te zamanla kaybolmaya başlamıştır. Bazı yörelerde, gelinliği gelin tarafı alırken damatlığı da erkek tarafı almaktadır. Genelde damatlığı kız tarafı, gelinliği de erkek tarafı almaktadır. Damatlık seçimine gitmeden önce evlilikler.com'da damatlık ve takım elbise satan firmaların kataloglarına veya reklamlarının üzerini tıklayarak detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Damatlık kiralamak mı, almak mı yoksa yaptırmak mı istiyorsunuz?... Önce buna karar verin. Karar vermek için kriterleri çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Damat adayının ilk seçimi buradan başlar.

Damatlık almaya karar verdiniz. Peki nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?... Bu konudaki önerileri dikkate alın:

-Damatlık almadan önce düğününüzü ve nikahınızı yapacağınızı yeri belirleyin -Damatlıktan önce gelinlik yapımına karar vermelisiniz. Gelinliğe göre damatlığın rengine ve modeline karar verin.

-Damatlık seçmeden önce, gelecek olan çoğunluktaki misafirlerin niteliğini ve yaşayış tarzını bilmeniz gerekmektedir.

-Damatlık seçimi yapmadan önce evlilikler.com'dan damatlık satan yerlerdeki takım elbise ve smokinleri tek tek inceleyin.

-Yeniliklere sürekli açık olun.

-Damatlık almadan önce fiyat analizi yapın. Fiyat analizi yaparken, damatlıkla beraber sunulan aksesuarların çokluğunu ve kalitesini de dikkate alarak not tutun.

Damatlık kiralarken problem yok ama almak isterseniz, damatlığı daha sonra da kullanabileceğiniz bir model seçmeniz sizin için karlıdır.

- Nostalji bir nikah veya düğün yapmıyorsanız eğer, damatlık modelinizin bulunduğu yıla ve daha da ileri ki yıllarda kullanabileceğiniz bir tarzı seçmeye özen gösterin. Bazı uyanık damatlık firmaları ellerinde kalan modelleri size yüksek fiyatla satabilirler.

Genel damatlık seçimi kurallarına karşı aşinalık tamam. Şimdi damatlık seçerken yani kiralarken, satın alırken veya diktirirken en önemli unsurlardan bir tanesi de kumaş çeşitleri ve şekilleridir. Bunun için "Kumaş çeşitleri ve kalite faktörlerinden" detayları öğrenebilirsiniz. Damatlık kiralarken veya satın alırken aşağıdaki unsurlarıda göz önünde bulundurmalısınız. Aşağıdaki sunduğumuz seçenekler kimisine göre basit gelebilir. Ama şunu unutmamalısınız ki, evlilikler.com toplumun en ücra kesimine göre hazırlanmıştır. Bunlar dikkate alınarak listemiz sıralanmıştır:

-Damatlık seçiminde kumaş türünü düğün yapacağınız mevsime göre ayarlayın. Yazın yazlık türü, kışın kışlık türü veya mevsimlik kumaş seçmenizde fayda vardır. Lakin farklı bir kumaş tarzı düşünürseniz komik duruma düşersiniz.

-Takım elbisenin veya smokinin dikim şekline ve niteliğine bakın. Takım elbisenin yaka uçlarında, kol manşetlerinde, cep ağızlarında ve kapaklarında, etek uçlarında, koltuk altlarında iplik temizlenmesi sırasında makas kesiklerinin olup olmadığına dikkat edin.

-Alacağınız damatlığın, içten kol astarlarına, etek astarına, pantolon veya ceket astarının kumaşla bağlantı dikimine, astarın astarlar dikilme yerlerine bakın.

Sökük, dikiş kesikliği büzülme veya çekme olup olmadığına dikkat edin. Bu sorun nikah veya düğünde sizi rahatsız edebilir veya komik gösterebilir.

-Kiralayacağınız veya satın alacağınız damatlığın, yaka, kol manşetlerine, pantolonun bel ve paçalarının iç kısımlarına bakın. Kiralayacaksanız, kir veya sökük olup olmadığına bakın. Cep astarlarının arka kısmına dikkat edin sökük veya kir olup olmadığına bakın. Eğer satın alınacaksa kullanılmış olup olmadığına buradan bakılmalı.

-Çizgili veya ekoseli takım elbise alıyorsanız çizgilerinin cep bağlantı yerleriyle orantılı olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

-Düğme dikilen ve ilik açılan bölgelerde kesik veya dikim hatası olup olmadığına bakılmalı.

-Ceket ve pantolonun üzerinize oturup oturmadığına bakın

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu