[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12967  07-04-2009 11:47 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Google Adsense Hakkında Genel Bilgiler

Adsense Nedir?
Adsense, Google'ın reklam hizmetidir. Adsense programına dahil olabilmek için öncelikle bir web sitenizin olması gereklidir. Eğer bir web site sahibiyseniz bu programa dahil olarak içeriğinizi ziyaret eden kullanıcılar aracılığı ile Adsense başlığında anlatıldıgı gibi, Google aracı bir şirkettir. Içerik hedefli reklam sistemi oluşturarak, geniş bir kitleye hitap etmektedir.


Google AdSense web site yayıncılarının içerik sayfalarında konuyla ilgili Google reklamları göstermesinin ve para kazanmasının hızlı ve kolay bir yoludur.
Reklamlar sitenizin içeriğiyle ilgili olacağından, içerik sayfalarınızı geliştirmenin de bir yolunu bulmuş olacaksınız.

Web sitesi yayıncıları için Google arama sonuçlarına site kullanıcılarına sunmak ve sonuç sayfalarında Google reklamları göstererek para kazanmak da bir
başka yoldur. Arama için AdSense hakkında daha fazla bilgi alın.

Program ücretsizdir ve Google sitenizdeki veya arama sonuç sayfalarınızdaki her geçerli tıklama için ödeme yapar. Programı hemen deneyebilirsiniz.
Program kurallarımıza uygunsanız başvuru formumuzu doldurarak içerik sayfaları için AdSense'i veya arama için AdSense'i, ya da ikisini birden seçebilirsiniz. Başvurunuz sonrasında hem AdSense hem de arama için AdSense için onay alırsınız, daha sonra sayfalarınızda kullanacağınız kombinasyonu seçebilirsiniz.

Nasıl para kazanırım?
Web sitenize Adsense kodlarını yerleştirdikten sonra Google Adsense botu ilgili sayfayı ziyaret eder ve bu sayfadaki içerik ile alakalı olabilecek reklamları görüntülemeye başlar. Sitenizi ziyaret eden ziyaretçi bu reklamlardan birine tıkladığında tıklama başına bir ücret sizin hesabınıza kaydedilir. Tıklama başına ücret maliyeti en az 1 Yeni Kuruş'tur. Eğer reklamveren site hedefli reklam vermemişse, reklam gösteriminden para kazanamaz, sadece tıklamalardan para kazanabilirsiniz.

Site içeriğinizin doyurucu olması; gelen ziyaretçinin ilgili sayfada aradığı bilgiye erişmesi ve en önemlisi özgün bir içeriğinizin olması halinde kazancınız artabilir. Google Adsense bir nevi açık artırma sistemidir. Ne kadar çok reklam veren olursa tıklama başı maliyet o kadar artar. Dolayısıyla sitenizin içeriğindeki anahtar kelimelere verilen reklam adedinin fazla olması durumunda tıklama başı maliyet artacağından kazancınız da artacaktır. Kimsenin reklam vermeyeceği bir içeriğe Adsense reklamları yerleştirmeniz size para kazandırmyabilir. Ancak reklam veren sayısının fazla olduğu konulardaki içeriğe reklam yerleştirmeniz durumunda ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
Adsense'den ne kadar para kazanılır?
Adsense programında kazanılabilecek paranın üst limiti yoktur denebilir. Ne kadar fazla ziyaretçiniz olur ve ne kadar çok reklamlarınıza tıklarlarsa o kadar fazla para kazanabilirsiniz. Kazancınız aylık 1 dolar da olabilir 10 bin dolarda. Genel olarak Türk reklamveren sayısı İngilizce içeriğe reklam veren sayısına oranla daha düşük olduğundan, Türkçe içerikli web siteleri İngilizce içerikli sitelere göre daha az kazandırırlar. Eğer İngilizce bilginiz ve yazma kabiliyetiniz varsa bir blog açarak dahi bu sistemde para kazanabilirsiniz.

Adsense Reklam sisteminin Tarihçesi: [değiştir]Çoğu kişinin sandığının aksine Google Adsense sistemi aslında Çok büyük bir devrimsel bir buluş değildir. Google bu sistemi geliştirip ticari kullanıma açmadan önce söz konusu reklam sisteminin teknolojisi WordNet, (1990lı yılların meşhur arama motoru ve-reklamcılık şirketlerinden birisidir) firmasının kurucusu olan George A. Miller tarafından geliştirilen ve bu reklam sistmeinin dizaynında Brown Universesinden James A. Anderson, Jeff Stibel ve Steve Reiss gibi gelecekte büyük ticari atılımlara imza aran çok sayıda parlak öğrenci, Profesör tarafından geliştirilmiş bulunan Simpli reklam sistemine dayanmaktadır

WordNet trafından geliştirilen Simpli reklam sisteminin de ilham aldığı reklam teknolojisinin değişik varyasyonlarından biri de yine 1998 yılında ABD’nin Santa Monica şehrinde kurulmuş bulunan Oingo, isimli küçük bir teknoloji şirketi tarafından kullanılmaktaydı. Bu şirket daha sonra 2001 yılında ticari unvanını Applied Semantics olarak değiştirmiş ve 2003 yılının Nisan ayında 102 milyon dolarlık bir meblağ ile Google tarafından satın alınmıştı.

Google tarafından Adsense sisteminin Beta yani deneme versiyonu Mayıs 2005 tarihinde internet reklam pazarına görücüye çıktığında bu sistemin başarılı olu olmayacağı hususunda ciddi tereddütler mevcuttu. Reklam tıklama temelli tasarlanmış olan bu sistemde tıklamaların kötüye kullanımı ( click fraud) teşebbüslerinin engelenmesi için oldukça karmaşık ve sofistike bir yazılım teknolojisinin geliştirlmesi gerekmekteydi. Google’ın Simpli ve Wordnet şirketinden yaptığı transferlerin semeresi burada ortaya çıkacaktı. Ama asıl kritik nokta, Google arama motorunun tüm dünyada yaygın kullanımı sonucunda özellikle cookie yani çerez denilen küçük yazılım paketlerinin arama motoru kullanıcılarının bilgisayarlarına yerleştirilmesiyle neredeyse tüm internet kullanıcılarının bilgisayarlarının özelliklerini ayrıntılarıyla deşifre edip bunu hileli reklam tıklamalarının önüne geçebilecek bir sistem oluşturmasıydı.

Google amca ilk aşamada Beta sürümünü test edebilmek için 100 seçkin reklamcıyla bu işi teste tabi tutmuştu. Yapılan denemeler ışığında elde edilen tespitler oldukça etkileyiciydi. Adsense sisteminin etkisi yani Internet kullanıcıları tarafından tıklanma oranı daha çok reklam verilen konuyla alakalı içeriklerde etkisini gösteriyordu.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu