[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12555  15-03-2009 14:57 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
ÖSS'de yanlış tercih kurbanlarına 2. şans
Bu yıl ÖSS'nin içeriğini, uygulama yöntemi ve başvuru sistemini değiştiren ÖSYM, ÖSS tarihinde "ilk" olacak bir uygulamaya daha imza atıyor.

Buna göre tercih edip de yerleştirildikleri programa, "belirlenen süreyi geçirme" dışında "bazı nedenlerle" kaydı yapılamayan öğrencilere alt tercihlerinden birine yerleştirilme hakkı verilecek.

ÖSYM'nin "tercih affı" niteliğindeki kararı, YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandı. 2006-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da yer verilen karar şöyle:

KOŞULLARA UYGUN MU

Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Bir adaya gönderilen ÖSYS Sonuç Belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması, bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.

ALT TERCİHTEN BİRİ

Sağlık muayenesi, beden yetersizliği, mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi, başvuru sırasında bilinmeyen nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığı'nca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanının elverdiği bir programa (burslu programlar hariç) yerleştirilirler.

TERCİHLERDE İKİ ALTERNATİF

ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzlarının satışına da başlanacak. Kılavuzu 2 YTL karşılığında alacak adaylara, 24 Temmuz'da başlayacak tercih takviminin işleyişinde iki seçenek sunulacak:

Tercihlerini internetten kendi olanaklarıyla gönderecek adaylar, 24 Temmuz-9 Ağustos arasında kılavuzda duyurulacak bankalara 10 YTL yatıracak. Tercih formunu dolduran aday, parayı yatırdıktan en az iki gün sonra 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında internetten www.ösym.gov.tr adresinden kimlik numarası ve ÖSYS şifresi girerek, tercihlerini aktarabilecek. Adayın, gönderdiği listenin bir kopyasını alması gerekiyor.

Adaylar, tercihlerini 2 YTL karşılığı başvuru merkezlerinden de gönderebilecek. Bunun için 24 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında bankaya 10 YTL yatıracak adaylar, randevu alarak gidecekleri başvuru merkezlerinden 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yararlanacaklar. Bunların tercih listesi, ÖSYM görevlisi tarafından sisteme girecek ve kopyası onaylanarak teslim edilecek.

Türbansız foto 6 aylık olmalı

Tercih ve kayıt takvimini hazırlayan ÖSYM, yurtlara kayıt sırasında istenen fotoğraf koşulunu da değiştirdi. Buna göre, yurtlara kayıt sırasında, artık "eskiden kalmış, başı açık gösteren fotoğraf" kabul edilmeyecek. Kayıtta, 12 eski fotoğraf yerine kızlar için düzgün kıyafetli, güneş gözlüksüz ve türbansız, erkekler için de güneş gözlüksüz ve sakalsız, son altı ayda çekilmiş üç adet fotoğraf istenecek. Üniversitelerde yeni öğrencilerin kayıtları, 4-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Adayların bizzat başvurmaları gereken kayıtta bu yıl da türbanlı fotoğraf yasak. Adayı önden ve başı açık gösteren, kolay tanınmasını engellemeyen ve son altı ayda çekilmiş fotoğraf vermeyen ve türbanla gidenlerin kaydı yapılmayacak.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu