[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #11631  22-11-2008 11:04 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Balayı Nerelerde Yapılır?

KARAYİP ADALARINDA BALAYI
Bölge : Kuzey ve Güney Amerika kıtasının ortasında Atlas Okyanusu’ nda Meksika’ nın doğusunda yer alana ( Bahamas – Barbados- Antigua – Domink – Jamaika ) takım adalardan oluşan bir adalar topluluğudur.
Genel : Karayip adaları dünyanın en popüler tatil merkezlerindendir. Ekvator bölgesine olan yakınlığından dolayı yıl boyu ziyaret edilebilen Hava sıcaklı ortalama 25 c olan balayı için bu adaları tercih edenler özel hizmet veren değişik standartta tesisler bulunmaktadır.
Ulaşım : İstanbul’ dan Her gün Türk Havayolları, Klm , Air France , İberia Havayolalrı ile Avrupanın belli merkezlerinden aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 10 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Karayip adalarına yıl boyu gidilebileceği gibi özellikle Eylül – Haziran ayları arasında en popüler zamanlarıdır. Haziran – Ağustos ayları arasında hava sıcaklığı 40 c üzerine çıkmaktadır.

MEKSİKA – CANCUN` DA BALAYI
Bölge : Meksika’ nın Batısında Pasifik Okyanusu kıyısında yer alan popüler bir tatil merkezidir.
Genel : Uçsuz bucaksız kumsallarıyla ve gece hayatı ile meşhur olan çok renkli bir yerdir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Klm , Air France , İberia Havayolalrı ile Avrupanın belli merkezlerinden aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 11 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Eylül – Kasım aylarında hafif rüzgarlı olan Cancun yılın 365 günü güneşi görebileceğiniz. Yıllık ortalama sıcaklığı 25-30 c olan mükemmel bir tatil beldesidir.

BREZİLYA – RİO` DA BALAYI
Bölge : Güney Amerikanın Kuzeyinde Ekvator çizgisinde Brezilya’nın Atlas Okyanusu kıyısında yer alır
Genel : Brezilya’nın başkenti olan Rio Ateşli kumsalların Samba’ nın nefis bir kombinasyonunu görebileceğiniz karnaval şehridir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Alitalia, Klm , Air France , İberia Havayolalrı ile Avrupanın belli merkezlerinden aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 12 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Tropik iklim kuşağında yer alan Rio Aralık – Mart aylarında 35 – 40 c ortalama sıcaklık vardır. Bu aylar harici 25-30 c hava sıcaklığı bulunmaktadır. Dünyaca meşhur Rio Karnavalı Şubat ayında yapılmaktadır.

AMERİKA – HAWAİİ ADALARI` NDA BALAYI
Bölge : Amerika Kıtasının Güney doğusunda Los Pasifik Okyanusunda yer almaktadır.
Genel :Toplam 8 adadan oluşan bir adalar topluluğudur. Dünya Turizminin gözdelerinden bitanesidir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Klm , Air France, Delta Airlines, United Airlines ile Avrupanın belli merkezlerinden aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 22 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yılın Her ayı gidilebilir Kasım – Mart arası 25c ortalama sıcaklığı vardır. Diğer aylarda 40 c hava sıcaklığı görülmektedir.

MAURİTİUS ADALARI` NDA BALAYI
Bölge : Hint Okyanusunun güney batısında yer alan bir adalar topluluğudur.
Genel : 300 km sahil şeridi ile mercan kayalıkları ve yeşil bitki örtüsü ile birlikte dünyanın önde gelen tatil merkezlerinden biridir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Emirates Airlines , Gulf Air, Katar Havayolalrı, ile aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 8 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 24 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Aralık – Şubat arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 35 c civarıdır.

SEYCHELLES ADALARI` NDA BALAYI
Bölge : Afrika Kıtasının doğusunda Hint Okyanusunun batısında yer alan bir adalar topluluğudur.
Genel : Bozulmamış Tropikal bir cennet olan Seychelles adaları son yıllarda dünyada ünü artan şirin bir yerdir. Sessiz sakin bir sosyal ortamı vardır. Ana ada olan Mahe adası bir Tatil ve konaklama merkezidir. Otellerin tamamına yakını bu adada bulunmaktadır.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Emirates Airlines , Katar Havayolalrı, ile aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 8 – 10 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 24 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Aralık – Şubat arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 35 c civarıdır.

MALDİV ADALARI` NDA BALAYI
Bölge : Afrika Kıtasının doğusunda Hint Okyanusunda Sri Lanka’ nın güneyinde Asyanın en küçük bağımsız ülkesidir. Özellikle balayı çiftleri için biçilmiş kaftandır. Son Cennet diye anılır.
Genel : irili ufaklı 1200 civarı takımadadan oluşan güneş kum ve deniz arzu edenlere yönelik dünyanın en fazla ilgi çeken adalarından biridir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Emirates Airlines , Katar Havayolları, ile aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 8 – 10 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 24 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Aralık – Şubat arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 35 c civarıdır.

DUBAİ` DE BALAYI
Bölge : Dubai Arap Yarım adasının en güneyinde bulunan Birleşik Arap Emirliği’ nde yer alan 7 emirlikten biridir.
Genel : Dubai Alış veriş veriş meraklıları için vazgeçilmez bir yerdir. Yıl boyu yapılan alış veriş festivalleri ortala 30c civarı olan hava sıcaklığı ile
Ulaşım : İstanbul’ dan, Emirates Airlines , Katar Havayolları, ile aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunmaktadır. Ortalama uçuş süresi 8 – 10 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 30 – 35 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Haziran - Eylül arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 40 – 45 c civarıdır.

TUNUS` DA BALAYI
Bölge : Afrika Kıtasının Kuzeyinde Akdeniz’e kıyısı olan modern bir Arap ülkesidir Tunus.
Genel : Tunus, Hamamet ve Souse gibi Akdeniz’ e olan sahil kentleri ile ve Unesco tarafından dünya kültür mirasları Tarihi Kartaca ve Sidi Bou Said’ in yanı sıra safari tutkunları içinde bir cennettir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Tunıs ve THY ile, ile Her gün karşılıklı seferler düzenlenmektedir. . Ortalama uçuş süresi 2 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 25 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Haziran - Eylül arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 40 – c civarıdır.

FAS` DA BALAYI
Bölge : Afrika Kıtasının Kuzey batısın Akdeniz’e ve Atlantik Okyanusuna kıyısı olan Atlas dağlarında Kayak merkezleri olan en otantik Arap ülkesidir Fas
Genel : Fas Avrupalaşmış bir arap ülkesidir. Son yüz yılda Fransız sömürgesi olmasından dolayı Fransız kültürünün etkilerini burada görmekle birlikte kendine has arap kültürünün bir sentezi haline gelmiştir. Özellikle Marakesh dünyada eşine rastlanmayan bir açık hava tiyatrosu olarak tanımlaya biliriz. Ayrıca Atlantik okyanusu kıyısında yer alan Agadir Şehri Fasın Deniz kum ve güneş turizminde en önemli merkezlerinden biridir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Air Moroc ve THY ile, ile Her gün karşılıklı seferler düzenlenmektedir. . Ortalama uçuş süresi 5 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 28 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Haziran - Eylül arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 40 – c civarıdır.

MISIR` DA BALAYI
Bölge : Afrika Kıtasının Kuzeyinde Akdeniz’e ve Kızıldeniz’ e kıyısı olan Dünyanın en eski medeniyetinin yaşadığı beklide yeryüzünün en gizemli ülkesidir.
Genel : Mısır 6 bin yılı aşkın tarihi tapınakları ve hala nasıl yapıldığı tartışılan dünyanın 7 harikasından biri olan piramitlerinin yanı sıra dünyanın sayılı dalış merkezlerinden biri olan Kızıldeniz kenarında yer alan Hurgada ve Sharm el Sheikh ile turistlerin gözdesidir.
Ulaşım : İstanbul’ dan, Egypt Air ve THY ile, ile Her gün karşılıklı seferler düzenlenmektedir. . Ortalama uçuş süresi 2,5 saat civarıdır.
Ne zaman Gidilir : Yıllık ortalama 28 – 30 c hava sıcaklığı vardır. En sıcak ayları Haziran - Eylül arasıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 40 – 45 c civarıdır.

__________________
Çevirimiçi durumu