[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #11482  02-11-2008 14:45 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
TRT 4 Çocuk Kanalı Oldu

TRT-4'ün Çocuk kanalı olması yolundaki çalışmalar sürüyor.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kuruluş çalışmalarını sürdürdükleri çocuk kanalının isminin, çocuklara yönelik açılacak yarışma sonucunda belirleneceğini bildirdi.

Kanalın Ekim ayı sonunda yayına girmesini hedeflediklerini ifade eden Şahin, "Her türlü kanalımız var, ama bize özgü çocuk kanalımız yok. Dolayısıyla bunu en iyi TRT yapar diye düşündük" dedi.

Kanalın Ekim Sonunda Açılması Hedefleniyor
Şahin, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, kurumun çocuk kanalı projesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve bu kanala büyük önem verdiklerini dile getirerek, kanalı en kötü ihtimalle Ekimin sonuna yetiştirmek istediklerini belirtti.

Çalışmalarla ilgili İstanbul Televizyonu'ndan bu alanda yetkin bir isim olan Can Soysal'ı görevlendirdiklerini bildiren Şahin, ekibin çok heyecanlı olduğunu ve proje için büyük bir şevkle çalıştıklarını söyledi.

Çocuk kanalı kurarak sürekli dışarıdan çocuk filmleri, dizi filmleri almak yerine, yavaş yavaş içeride teşvik ederek çocuklara yönelik filmleri nasıl yapılabilir, bunun üzerinde çalıştıklarını belirten Şahin, "Çünkü ilk etapta belki yüzde 50, yüzde 50 yabancı-yerli ürünler koymak istiyoruz ama uzun vadede yüzde 70, yüzde 30 Türkiye lehine çevirmek istiyoruz" dedi

Çocuk Kanalı TRT-4'ten Yayın Yapacak
TRT Genel Müdürü Şahin, yeni kurulacak kanalın isminin çocuklar tarafından belirleneceğini, kimin önerdiği isim birinci gelirse çocuk kanalının açıldığı gün onu misafir edeceklerini söyledi.

TRT-4'ün şu anda eğitim amaçlı olarak kullanıldığını anımsatan Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le yaptıkları görüşmede, öğrencilerin derslerini bakanlığın internet sitesinden de izleyebileceğini, söylediğini belirtti.

Şahin, şunları söyledi: "Çocuk kanalıyla ilgili TRT'de bir kanalı boşa çıkardık. Açık öğretim yayınları var şu anda TRT-4'te. Açık öğretim yayınlarında da Anadolu Üniversitesi'ne teklif yaptık, bize geldiler. Para talep edeceğiz. Eğer para vermezlerse açıköğretim yayınlarını yaptırmayacağız. Para verirlerse TRT-3'te, Meclis'in açık olmadığı zamanlarda TRT-3'ten Anadolu Üniversitesi'nin yayınlarını yapacağız."

Kanal, sabah 07.00'den akşam 21.00'e kadar çocuk kanalı olarak hizmet verecek.

Akşam 21.00'den sonra ne yapacaklarına henüz karar vermediklerini belirten Şahin, "genç kuşağa yönelik bir hazırlık yapabiliriz, ya da spor kanalı gibi kullanılabilir. 01.00'den itibaren de belgesel koyabiliriz ya da saat 21.00'den 01.00'e kadar belgesel, 01.00'den sabah 07.00'ye kadar spor programları da konulabilir. Bununla ilgili de hangisi daha iyi örtüşüyor, arkadaşlarımız kararlaştıracak, kamuoyu araştırmaları yapacağız, en uygun neyse onu koymayı düşünüyoruz." dedi.

Digitürk ile Görüşmeler Sürüyor
Şahin, TRT-4'ün şu anda Digitürk'te bulunmadığını hatırlatarak, bu konuda Digitürk ile de görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Digitürk Genel Müdürü ile görüşmesinde, para almadan çocuk kanalını yayına koyabileceklerini belirttiklerini vurgulayan Şahin, "Digitürk'ün kanal başına 500 bin dolar yayın bedeli aldığını belirterek "eğer para verilmesi gerekiyorsa onu da vereceğiz. Çünkü çocuk kanalımızla her alanda olmak istiyoruz" diye konuştu.

Çocuk kanalında iç, ortak ve dış yapımlara yer vereceklerini ifade eden Şahin, dış yapımların Türkiye'deki şirketlerden de alınabileceğini belirtti. Şahin, "Türkiye'de şimdi şirket kurup örneğin Walt Disney'e çocuk prodüksiyonu yapanlar var. Onlarla şimdi arkadaşlarımız temas kuruyor veya çocuk kanalı kurduğumuzu duyup bize geliyorlar. Biz de öyle bir uygulama yapacağız" dedi.

TRT'nin özellikle stüdyo konusunda eksikliği bulunduğunu ifade eden Şahin, Ankara'da donanımlı, yeni bir stüdyo kurulması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

__________________
Çevirimiçi durumu