[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #10412  20-06-2008 15:02 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
yüz terlemesi

Aşırı yüz terlemesi bizim kontrolümüzde olmayan sempatik sinir sisteminin aşırı çalışmasına bağlı fiziksel bir bozukluktur. Bu sinirler özellikle önemli aktiviteler, iş görüşmeleri ve diğer kişilerle temas halinde çalışmaya başlayabilir. Stres ve kaygı ile daha da artar.

Yüz terlemesi: baş (kafa) terlemesi ve boyun terlemesi ile birlikte olabilir. Islak yüzün oluşturduğu anormal görüntü can sıkıcı olabilir. Yanak yanağa öpüşmek önemli problem oluşturur. Sürekli mendil veya havlu ile dolaşmak zorunda kalınabilir. Yüz makyajı hemen akabilir.

Bu durumun başkaları tarafından hastalık veya önemli bir varlığı şeklinde düşünülmesi, bu konuda sorular sorulması, yalan söylüyor veya bir şey saklıyor zannedilme korkusu, yanlış anlaşılma ve durumundan kuşku duyulduğunu düşünme hastalığı daha da artırır.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Aşırı yüz terlemesi olan kişilerde klipsli ets tedavisi sonrası hastaların %95'inde tam olarak yüz terlemesi kaybolabilir. Hastaların %5'inde hiç etkili olmayabilir veya tekrar edebilir. Etkisiz kalma veya tekrar etme nedeni yan yolların çalışmaya başlamasıdır. Bu kişiden kişiye farklı olabilen sempatik sinir sisteminin anatomik yapısı ile ilgilidir.
Bu operasyonda yüz ter bezlerine gereğinden fazla sinyal gönderen sempatik sistem uyarısı engellenir.

Horner sendromu (göz kapağında aşağı kayma ve göz bebeği küçülmesi) riski binde 3'tür. Ameliyat sonrası hastaların yaklaşık %15'inde rahatsız edebilecek, %10'unda hissedilebilir refleks terleme yan etkisi olabilir. Tedavi sonrası el terlemesi de durur. Bu durum el terlemesi olan hastalarda iyi bir etki olmasına karşın el terlemesi yoksa el kuruluğu rahatsızlık verebilir.
Koltukaltı terlemesi ile birlikteyse aynı seansta iki bölge birlikte tedavi edilebilir. Ancak refleks terleme yan etki riski yukarıdaki oranlardan fazla olabilir. Ayrıca elde bir problem olsun veya olması el terlemesi de durur. Birlikte ayak terlemesi varsa hastaların %60'ında ayak terlemesi de geçebilir.

Kontrol edilemeyen aşırı yüz terlemesi çok sıkıntı yaratıyorsa hastaların önemli bir bölümü klipsli ets ile kalıcı olarak tedavi edilebilir. Ancak doğrudan ilk tedavi olarak düşünülmemelidir. Hafif yüz terlemesinde cerrahi tedavi önerilmemektedir. Orta derece ve şiddetli yüz terlemesinde terleme önleyici krem ve losyonlar, botoks tedavisi, sempatik sistemi baskılayıcı veya sakinleştirici ilaç tedavileri denenebilir.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu