[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #8986  30-03-2008 19:20 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
BEŞAMEL SOS


Malzemeler :
3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)
--------------------------------------------------------------------------------

Hazırlanışı :
Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Karanfil saplanmış soğanı da içine katın.

Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin. Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın.

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:06 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu   

HUZURİSTAN - Temiz Bilgi
2025-12-05 12:33
Fatal error : Shield protection activated, please retry in 82 seconds...
After this duration, you can refresh the current page to continue.
Last action was : Hammering